To je to što me zanima!

Marko Golubić za Hrvatsku osvojio novo mjesto za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Oduvijek navijam za Dinamo, tu nema priče. Odmalena kad god mogu idem i na utakmice i san mi je jednog dana izaći na maksimirski stadion, pa da me tamo pozdravi i zaplješće mi zagrebačka publika, govorio je
Vidi originalni članak

Hrvatski se taekwondo izborio i za trećeg sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu. Marko Golubić je u Bugarskoj prijestolnici Sofiji Hrvatskoj donio novo mjesto na OI-ju na turniru europskih kvalifikacija, koji je posljednja dva dana bio središte pažnje svjetskog taekwondoa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marko je pobijedio Jelsena Van Jupena iz Nizozemske, Sebastiana Thunea iz Norveške i Aliana Alija iz Švedske.

- Tek sad počinjem! - rekao je Marko nakon posljednje borbe.

Prve su dvije kvote Hrvatskoj donijeli Lena Stojković i Ivan Šapina. No, svi se oni tek trebaju izboriti da budu najbolji i u Hrvatskoj u tim kategorijama kako bi vidjeli Pariz. Dakle, Hrvatska će u na OI-ju imati barem troje boraca, ali još se ne zna tko će to biti.

Golubiću su 23 godine, član je zagrebačkog Metalca, a prošle je godine postao svjetski prvak u kategoriji do 74 kg.

- Znao sam da sam veliki potencijal i talent i da će se naplatiti. Jako sam ponosan na sebe, tim, obitelj, i ovu medalju posvećujem Dubravi i Zagrebu - rekao je nakon tog zlata i ispričao:

- Ja sam kvartovski dečko iz Dubrave, ponosim se time. Ima nešto u toj Dubravi, odakle stiže puno medalja, ha, ha. Uvijek sam sanjao neku veliku medalju, bez obzira na to bilo to svjetsko ili europsko prvenstvo, možda Olimpijske igre. I sad sam stigao do toga. Oduvijek navijam za Dinamo, tu nema priče. Odmalena kad god mogu idem i na utakmice i san mi je jednog dana izaći na maksimirski stadion, pa da me tamo pozdravi i zaplješće mi zagrebačka publika. Kao i svaki dječak, i ja sam obožavao nogomet, ali ga nikad nisam trenirao. U 1. razredu osnovne škole moja kuma je upisala taekwondo, pa sam krenuo i ja. U svoju osnovnu školu. I to je bila ljubav na prvi pogled. Bio sam kadetski i juniorski prvak Hrvatske, nizao uspjehe, osjetio da se tu dobro snalazim. Prva europska juniorska medalja mi je bila najveći poticaj za daljnju karijeru. Tad su krenule i nekakve stipendije, tad su zapravo ljudi i čuli za mene.

Nastupila je u Sofiji i Doris Pole koja je nakon pobjeda protiv predstavnica Norveške (Karoline Gjelsvik) i Italije (Natalia D'Angelo), u zadnjim sekundama meča izgubila od predstavnice Španjolske Cecile Castro Burgos.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Šojka ptica 10.03.2024.

    Bravo mali, bravo mali!

  • Njofra27 10.03.2024.

    Svaka cast Marko!

  • Kawasaki CH 10.03.2024.

    Bravo mali🫵👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare