To je to što me zanima!

Markoviću metar i pol do finala, Borović bez ispravnog troskoka

Martin Marković nije se uspio plasirati u finale diska, disciplini u kojoj je njegova kolegica Sandra Perković osvojila zlato u ženskoj konkurenciji, dok Paola Borović nije imala dobar pokušaj u kvalifikacijama troskoka
Vidi originalni članak

Nakon sjajnih uspjeha Matee Parlov Koštro (srebro u maratonu), Filipa Mihaljevića (zlato u kugli) i Sandre Perković (zlato u disku), u srijedu je na Olimpijski stadion u Münchenu izašlo još dvoje hrvatskih atletičara na Europskom prvenstvu, ali nisu se uspjeli plasirati u finala.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Diskaš Martin Marković (26) hicem iz prve serije od 60,30 metara završio je na devetom mjestu svoje skupine, 18. ukupno. Norma za finale bila je 66 metara i prebacili su je samo trojica atletičara, a posljednji od 12 koji je ušao u boj za medalje je Islanđanin Guđni Valur Guđnason (61,80 metara).

Slovenac Kristjan Čeh, pak, bacio je disk do 69,06 i postavio novi rekord europskih prvenstava. To je pet metara manje od svjetskog i europskog rekorda koji od 1986. drži Nijemac Jürgen Schult.

Paola Borović (27) nije uspjela imati ispravan pokušaj u kvalifikacijama skoka u dalj. Norma za finale bila je 14,40 metara, ali je dalje vodio i skok od 13,71. Paolin osobni rekord je 13,61 metar sa zagrebačke Mladosti 2020.

Posljednja hrvatska predstavnica u Münchenu bit će kopljašica Sara Kolak. Kvalifikacije su u četvrtak u 10.15, norma za finale je 61 metar, a finale u subotu u 20.25.

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare