To je to što me zanima!

Rashford zabio dva gola i srušio Sheffield, remi Ville i Burnleyja

'Crveni vragovi' i deseti su put na gostovanju slavili ovaj put kod Sheffield Uniteda (3-2). Dva je gola zabio Marcus Rashford, a Aston Villa pak je prvi put ove sezone remizirala
Vidi originalni članak

U susretu 13. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju pobijedio "fenjeraša" lige Sheffield United sa 3-2 te tako stigao do desete gostujuće pobjede u nizu.

United je tako postao prva momčad u povijesti Premiershipa koja je na 10 uzastopnih gostovanja zabila barem dva gola. Posljednji klub kojem je to uspjelo u elitnom razredu engleskog nogometa bio je Tottenham 1960. godine. Rekord je upisao i Sheffield United koji je ostao na začelju ljestvice s jednim bodom, što je najgori učinak jednom kluba u povijesti engleskog nogometa nakon prvih 13 kola.

Domaćin je poveo već u petoj minuti preko Davida McGoldricka. Međutim, United je do poluvremena okrenuo rezultat u svoju korist golovima Marcusa Rashforda (26) i Anthonyja Martiala (33).

Rashford je u 51. minuti zabio za 3-1, a tračak nade domaćinu donio je McGoldrick svojim drugim golom u 87. minuti. No, za više od toga nije bilo vremena niti prilika. U prvom današnjem susretu Aston Villa i Burnley su odigrali bez pogodaka, a bio je to prvi Villin remi ove sezone.

Domaćin je dominirao, uputio čak 27 udaraca prema suparničkim vratima, ali nije uspio svladati Nicka Popea. U srijedu je u derbiju kola, ali i dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva, Liverpool je na Anfieldu pobijedio Tottenham sa 2-1. Domaćin je poveo u 26. minuti golom Mohameda Salaha. U 33. minuti je sijevnula kontra koju je u 1-1 pretvorio Son Heung-Min, a kada se već činilo kako neće biti pobjednika, Liverpool je došao do pobjede golom Roberta Firmina.

PREMIERSHIP Firmino srušio Spurse pred sam kraj, remi Arsenala i 'svetaca'

Na ljestvici vodi Liverpool sa 28 bodova, Tottenham ima 25, a Southampton i Leicester City po 24 boda. ManU je šesti sa 23 boda, dok je Sheffield United uvjerljivo posljednji s jednim bodom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • It's kišing 18.12.2020.

    Bolje igramo u gostima nego doma... Tu činjenicu potvrđuje i broj bodova osvojenih u gostima u odnosu na one osvojene doma

  • ciLa 18.12.2020.

    "...srušio Sheffield,..." pa di su ga srušili, ovi su debelo zadnji bez i jedne pobjede. Takav naslov se stavi kada prvog na tablici pobijediš, a ne zadnjeg.

  • manchesteritsred 17.12.2020.

    Koliko ja znam martial zabio jedan samo... Rashford je zabio dva... Pogba se diže polako, fernandes standardno odličan, još da oče obrana se pokre ut bilo bi to skroz ok, al uz tekmu manje ako dobiju mogu na 2 mjesto... Glory Glory, Man United!

Komentiraj...
Vidi sve komentare