To je to što me zanima!

Martić: Jako smo žalosni, ali Rusi su bili fantastični. Čilić? Igrao je s najboljima na svijetu

Natjecali smo se najbolje što smo mogli. Dobili smo jako dobre momčadi, ali eto, danas nije išlo. Nitko mu (Goji, op.a) ništa ne zamjera. I Marin je odigrao dobar prvi set, Medvjedev je drugi igrač svijeta.
Vidi originalni članak

Hrvatski teniska reprezentacija nažalost nije uspjela do treće 'salatare'. Presudila je kvaliteta u pojedinačnoj konkurenciji gdje Rusi imaju čak četiri bolje plasirana igrača od našeg najboljeg, Marina Čilića.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žalosni smo jer nismo uspjeli pobijediti, Rusi su odigrali fenomenalno. Imali smo dva teška tiebreaka. Gojo je imao 5-4 i napao, Rubljov je pogodio pasing. Marin je isto izgubio 'na knap' u tiebreaku - započeo je Vedran Martić za HRT.

Hrvatska je sve od četvrtfinala bila veliki autsajder, no Borna Gojo je odličnim partijama donio Hrvatskoj važne bodove, a u pravilu su pobjedu potvrđivali Mektić i Pavić.

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Ivanišević čestitao Hrvatskoj na pobjedi, a srpski navijači ga pitali: Nisi li ti Novakov trener?

- Natjecali smo se najbolje što smo mogli. Dobili smo jako dobre momčadi, ali eto, danas nije išlo. Nitko mu (Goji, op.a) ništa ne zamjera. I Marin je odigrao dobar prvi set, Medvjedev je drugi igrač svijeta. Prvi je set bilo sve otvoreno, u drugom Marinu nije pomogao servis i Medvjedev je to iskoristio.

Marin Čilić je dobio meč protiv Australca Alexa De Minaura nakon čega je u četiri uzastopna meča. Iako je u svakom pokazao fantastičnu igru, a u nekima bio na korak do pobjede.

- Vodio je protiv Sinnera koji je deveti igrač svijeta, dobio je De Minaura koji je odličan igrač, odličan prvi set protiv Đokovića pa tako i danas. Igrao je protiv najboljih igrača...

Hrvatska se fantastičnim ovogodišnjim plasmanom automatski plasirala na završnicu Davis Cupa. Nećemo morati igrati kvalifikacije, koje bi naše tenisače mogle odvesti na bilo koji kraj svijeta...

RUSI UZELI PRVI BOD Rubljov slomio hrabrog Goju pa priznao: Igrao je nevjerojatno!

- To je odlično za nas. Lako je ako smo mi domaćini, ali ako moraš putovati u Australiju ili Indiju, to je već problem tako da je lakše da smo direktno kvalificirani - zaključio je za kraj izbornik Martić.

Borna Gojo odigrao je još jedan solidan meč. No, Andrej Rubljov bio je prejak i zaustavio njegov niz. Na završnici Davis Cupa redom su padali Popyrin, Sonego, Lajović... Sve redom više od 200 mjesta bolje plasirani tenisači.

- Stalno govorim da za Hrvatsku igram najbolje, posebno je. Rubljov je odigrao nevjerojatno, prvi servis bio mu je sjajan, napravio je samo 4-5 neforsiranih pogrešaka, što je u brzini u kojoj on igra nevjerojatno. Probao sam sve, da je drugi set otišao na moju stranu, ušla bi nesigurnost u njega. Teško je govoriti sad još da sam skroz svjestan što sam napravio, ali kroz ovih par dana ću malo više shvatiti što se ovdje događalo. Uvijek sam vjerovao da mogu igrati s velikim dečkima, ali nisam imao puno prilke igrati s njima. Uspio sam pokazati što se sve može, mogu puno napredovati, moja igra nije ni blizu maksimuma gdje mogu biti - rekao Borna Gojo.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • VolbeatDbv 06.12.2021.

    Realno, nismo imali šanse, oba Rusa su top klasa

  • orE 06.12.2021.

    Svi koji pljujete po Čiliću kako vas nije stid. Čovjek toliko godina igra za reprezentaciju, jedan je od najzaslužnijih za naslov 2018, prije toga i finale, i nikada nije odbijao igrati za razliku od nekih. Maknuo bi se čovjek da ima tko igrat i njemu je ovoga preko glave, al onda bi se prozivao da je ovakav ili onakav jer ne želi igrat. A odjednom je sramota izgubit od prvog i drugog igrača svijeta. Rusi su bili bolji i prihvatite to

  • 06.12.2021.

    Rusi su jednostavno bili bolji i treba im čestitati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare