Obavijesti

Sport

Komentari 208

Rubljov slomio hrabrog Goju pa priznao: Igrao je nevjerojatno!

Rubljov slomio hrabrog Goju pa priznao: Igrao je nevjerojatno!
9

Borna Gojo izgubio je sa 6-4, 7-6 (5) prvi meč finalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Rusije od petog tenisača svijeta, Andreja Rubljova. Čilić će morati spašavati protiv Medvjedeva

Junački se borio Borna Gojo, ali to nije bilo dovoljno protiv 5. tenisača svijeta Andreja Rubljova koji je donio Rusiji prvi bod u finalu Davis Cupa. Ruski tenisač slavio je s 6-4, 7-6 (5) nakon nešto više od sat i pol vremena igre.

Pokretanje videa...

Mektić i Pavić nakon ulaska u finale 02:00

Splićanin je u prva dva servis gema spašavao break lopte, no isto nije uspio ponoviti pri rezultatu 3-3 u prvom setu. Rubljov je iskoristio ponuđeno, dok sam nije ponudio baš ništa. Goji je u prvom setu prepustio tek dva poena na svojem servisu. Rubljov je na prvom servisu imao nevjerojatnih 94 posto osvojenih poena (15/16), a na drugom 83 (5/6).

Davis Cup Finals

Nervozno je otvorio Gojo drugi set pa ponudio u prvom servis gemu dvije, a u drugom čak tri vezane break lopte, no sve je spasio, a do kraja meča gledali smo uvjerljivu predstavu obojice tenisača na svojim servisima pa smo došli do odlučujuće, 13. igre (tie-break). 

Davis Cup Finals

Rubljov je u tie breaku odmah ostvario 'mini-break' prednosti zahvaljujući dvostrukoj grešci Goje, no uskoro i sam šalje jedan 'inside-out' forhend van terena te se naš tenisač vraća u igru. Ispalio je potom Borna odličan servis, procijenio je da loptica ide van, no ona je dirala unutrašnji dio crte za novo vodstvo Rusa. No, hrvatsko srce se i tada nije predalo, već je Gojo na krilima odlične igre došao na 5-4 i dva poena od seta. Ipak, Rubljov s dva odlična servisa, a zatim odličnim reternom na meč lopti dolazi do pobjede.

Gojo svjetska senzacija: Zaradit će više nego u cijeloj karijeri, trenira ga Prpić, ali i - Goran!
Gojo svjetska senzacija: Zaradit će više nego u cijeloj karijeri, trenira ga Prpić, ali i - Goran!

- Bilo je jako teško, osjećao sam puno pritiska na svom meču. Borna je igrao nevjerojatno ova dva tjedna, pobjeđivao velike igrače, igrao je sjajno i danas. Sretan sam što sam pobijedio - rekao je Rubljov nakon meča.

Koliko će mu biti napeto pratiti drugi meč, upitao ga je sugovornik.

- Imam veliko povjerenje u Danila zbog načina kako se bori, vjerujem mu. Ali danas ću biti jako nervozan. Vidjet ćemo što će se dogoditi - dodao je Rus.

Davis Cup Finals

Još ništa nije izgubljeno, na teren uskoro izlaze Marin Čilić i Danil Medvjedev, a nama igra samo čudesna predstava Marina protiv drugog igrača svijeta. Teško, ali ne i nemoguće!

Ivanišević čestitao Hrvatskoj na pobjedi, a srpski navijači ga pitali: Nisi li ti Novakov trener?
Ivanišević čestitao Hrvatskoj na pobjedi, a srpski navijači ga pitali: Nisi li ti Novakov trener?
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE DAVIS CUPA 16:00 , ARENA MADRID
Sortiranje događaja
RUBLJOV SLAVIO S 2-0

Šteta, došao je Gojo s tri uzastopna poena na 5-4, no Rubljov s dva odlična servisa te fantastičnim reternom dolazi do pobjede kojom je donio prvi bod Rusiji u finalu Davis Cupa.

4-2 ZA RUBLJOVA U TIE-BREAKU

Kakva šteta! Prvo je Gojo napravio dvostruku za 1-0 Rubljova, kasnije loše procjenio let jedne loptice i na kraju loše reagirao kod 3-2.

IDEMO U TIE BREAK

Imao je sada Rubljov puno sreće na 30-0 budući da je lopta dotaknula vrh mreže i uzima gem za 6-6. Pobjednika drugog seta odlučivat će tiebreak.

IMAMO TIE BREAK

Gojo ima tie-break drugog seta! Zaprijetio je sada Rubljov, tražio break, no nekoliko loše zahvaćenih loptica koštalo ga je boljeg ishoda 11. gema drugog seta. Rubljov servira za 6-6-

5-5

5-5 Rubljov! Imao je 40-0 i bio na putu još jednog 'čistog' čema, no Gojo je uzeo poen i samo nakratko odgodio kraj gema.

Komentari 208