To je to što me zanima!

Martić nastavila s pobjedama, pala je i Grand Slam pobjednica

Nakon što je osvojila turnir u Istanbulu, Petra Martić nastavlja s odličnim igrama na zemljanoj podlozi. U prvom kolu Madrida pobijedila je dvostruku Grand Slam pobjednicu Garbine Muguruzu (7-5, 7-6)
Vidi originalni članak

Hrvatska tenisačica Petra Martić nastavila je pobjednički niz započet osvajanjem premijernog naslov na turniru u Istanbulu, svladavši u 1. kolu turnira Premier Mandatory serije u Madridu bivšu dvostruku Grand Slam pobjednicu i Španjolku Garbine Muguruzu sa 7-5, 7-6 (2).

Bio je to njihov drugi dvoboj u kojem je Petra Martić uzvratila Muguruzi za poraz u 1. kolu Roland Garrosa 2015. godine. Martić je u oba seta spašavala set-lopte. U prvoj dionici je propustila 'break' prednosti i kod zaostatka 4-5 servirajući izvukla tri povezane set-lopte (0-40), da bi dva gema poslije novim oduzetim servisom osvojila set.

U drugoj dionici Španjolka je povela sa 4-2, ali je Martić odmah vratila 'break'. U desetom gemu je ponovno pokazala čelične živce i spasila dvije set-lopte sa servisom. Muguruza je imala priliku vratiti se u 'tie-breaku', ali nije imala mentalne snage suprotstaviti se našoj tenisačici koja joj je prepustila svega dva poena u posljednjem gemu dvoboja te nakon jednog sata i 55 minuta igre iskoristila drugu meč-loptu za pobjedu nad nekadašnjim brojem 1 na pojedinačnoj WTA ljestvici, osvajači Roland Garrosa 2016. i Wimbledona 2017.

Martić u 2. kolu čeka pobjednica dvoboja nekadašnjeg svjetskog broja 1 Njemice Angelique Kerber i Ukrajinke Lesije Curenko.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 05.05.2019.

    Bravo Petra, i Donna je jucer pobijedila da se zna..

  • matija varga 05.05.2019.

    Treba svakako napomeneti da je i Donna je također prosla dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare