To je to što me zanima!

Martić u drugom kolu Monastira

Bilo je solidno za prvo kolo. Igrala sam protiv vrlo talentirane suparnice koja je nedavno osvojila prvi turnir i koja je puna sampouzdanja. Znala sam da moram igrati dobro za pobjedu, izjavila je Martić
Vidi originalni članak

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 41.) plasirala se u osminu finala WTA turnira na tvrdoj podlozi u tuniškom Monastiru, gdje je u dvoboju prvog kola svladala 17-godišnju češku kvalifikanticu Lindu Fruhvirtovu (WTA - 77.) sa 6-2, 7-5.

Petrina sljedeća suparnica je japanska kvalifikantica Moyuka Uchiyama (WTA - 124.) koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Ruskinje Kamile Rahimove (WTA - 123.).

Martić je u prvom setu protiv 14 godina mlađe suparnice prva došla do "breaka" za 2-1, a od 3-2 je nanizala pet gemova za osvajanje prvog seta (6-2) i vodstvo od 2-0 u drugom setu. No, Fruhvirtova je u četvrtom gemu druge dionice iskoristila svoju jedinu priliku za "break" te nizom od tri gema povela 3-2.

U 11. gemu Martić je došla do 15-40, ali je propustila prve dvije prilike za novi "break". Ipak, kad je došla do prednosti, treću "break-loptu" je pretvorila u vodstvo od 6-5, a nekoliko minuta poslije iskoristila prvu meč-loptu za konačnih 6-2, 7-5 protiv tenisačice koja je prije nešto više od dva tjedna osvojila svoj prvi WTA naslov na turniru u indijskom Chennaiju.

Ipak, iskustvo je prevagnulo na stranu Petre Martić, koja je mnogo lakše dolazila do poena na servis suparnice (15/38) nego što je to bio slučaj kad je Fruhvirtova bila na reternu (7/31). Tako je Dućanka četiri puta uspjela oduzeti servis mladoj Čehinji, dok je Fruhvirtova iskoristila svoju jedinu priliku za "break".

- Bilo je solidno za prvo kolo. Igrala sam protiv vrlo talentirane suparnice koja je nedavno osvojila prvi turnir i koja je puna sampouzdanja. Znala sam da moram igrati dobro za pobjedu - izjavila je Martić neposredno nakon dvoboja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare