To je to što me zanima!

Martini Zubčić nakon zlata pripao i 'Dražen Petrović'

Nagradu koja nosi ime našeg slavnog košarkaša dodjeljuje se najperspektivnijim sportašima. Ove su je godine dobili i karatistice i košarkaši
Vidi originalni članak

Zahvaljujući kapetanu Draženu mogla se u Barceloni odigrati nezaboravna finalna utakmica između 'Dream Teama' i Hrvatske koja je zauvijek ostala zapisana u našim srcima, rekao je Antun Vrdoljak na dodjeli HOO-ove nagrade za najperspektivnije sportaše koja nosi ime ponajboljeg europskog košarkaša svih vremena. Draženovo ime danas je simbol rađanja HOO-a.
- Samo zahvaljujući imenima kao što su Dražen Petrović, Goran Ivanišević, Toni Kukoč, Stojko Vranković, Dino Rađa, Zvone Boban, Davor Šuker... mogli smo tražiti i dobiti svoj nacionalni olimpijski odbor, čemu su težile generacije hrvatskih športaša, ali to nisu uspjele ostvariti - kaže Vrdoljak, član MOO-a.
Martina Zubčić, osvajačica olimpijske bronce u taekwondou, ove je godine dobila nagradu 'Dražen Petrović' u konkurenciji sportašica. Najperspektivniji sportaš je atletičar Marin Premeru, koji je na SP-u juniora u u Poljskoj osvojio srebro u bacanju diska i broncu u bacanju kugle. Nagradu je dobila i ženska juniorska karate reprezentacija (Ema Aničić, Azra Saleš, Maša Martinović i Ivana Goricaj), koja je uzela zlato na juniorskom EP-u u Trstu. Bronca s EP-a u Grčkoj donijela je nagradu i juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji.
Po Draženu ova nagrada nosi ime, a predsjednik Odbora za dodjelu nagrada bio je drugi hrvatski veliki sportaš - Zvonimir Boban. Bivši nogometaš bio je na čelu deveteročlanog žirija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare