To je to što me zanima!

Matthäus: Favre out, Kovač in! Idealan za Borussiju Dortmund

Čim je sudac odsvirao kraj pomislio sam da će Švicarac uskoro biti bivši, a znam i tko bi ga mogao naslijediti. Jednostavno: Favre raus, Kovač in, rekao je Matthäus za Sky na kojem radi kao stručni komentator
Vidi originalni članak

Trener Borussije Dortmund Lucien Favre (62) opet je na jako tankom ledu. Domaći poraz od Bayerna (0-1) pred pandemijski praznim Westfalenom Bavarce je odnio na velikih sedam bodova prednosti pred Borussijom.

POGLEDAJTE VIDEO: KOVAČ OSVAJA BUNDESLIGU

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čelnici njemačkog viceprvaka ozbiljno razmišljaju od smjeni Švicarca koji je u klub stigao samo mjesec dana nakon što je Bayern objavio kako će Niko Kovač (48) postati njegov glavni trener.

Zašto spominjemo bivšeg hrvatskog izbornika? Zato što Nijemci još jednom najavljuju kako će baš Hrvat naslijediti Favrea na Borussijinoj klupi. Jedan od najboljih u povijesti njemačkog nogometa, veliki Lothar Matthäus (59) u to je zapravo siguran.

GOLČINA VRIJEDNA TITULE? Kakav bezobrazluk! Kimmich sa 17 m zabio krasnim lobom

- Čim je sudac odsvirao kraj pomislio sam da će Švicarac uskoro biti bivši, a znam i tko bi ga mogao naslijediti. Jednostavno: Favre raus, Kovač in! - rekao je Matthäus za Sky na kojem radi kao stručni komentator.

Lucien Favre pokušava zadržati smirenost, ali njemački novinari nisu dobronamjerni kao hrvatski. Kad je stao pred kamere odmah je suočen s pitanjem: 'Što odgovoriti navijačima koji kažu da vi ne znate kako osvojiti naslov s Dortmundom'?

- Znam kako to napraviti. Znam kako osvojiti naslov s Borussijom. Pitajte me opet za nekoliko tjedana. Smiren? Ostat ću itekako smiren, vjerujte mi - govorio je vidno potreseni Favre.

BORUSSIA - BAYERN 0-1 Perišić korak do naslova: Lijepi lob za slavlje, ozljeda Haalanda

Njemački Bild piše kako je Niko Kovač već duže vrijeme u pregovorima s Borussijom. Dobio je dobio brojne simpatije Dortmunda nakon mandata u Eintrachtu, ali pitanje je kako bi navijači reagirali na trenera koji je potom bio na klupi najljućeg rivala.

Inače, sam Kovač napravio je sve da ostane u dobrim odnosima s Bayernom koji mu je dao (neopravdani) otkaz, ali mentalitetom bi se sjajno uklopio u radničku tradiciju Dortmunda, a Bundesligu i Njemačku poznaje doslovno - savršeno.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • violetmind 28.05.2020.

    Novinari nije fino to šta lazete!🤫

  • 27.05.2020.

    Di će Kovač u Dortmund, on u Njemačkoj može nazad u Frankfurt u najboljem slučaju. Ili u Mainz, Paderborn i ekipu...

  • mestar 27.05.2020.

    Ovi sto pisu za 24 sve znaju unaprijed. Jedini je problem sto oni predvide i napisu rijetko kad ili nikad se ne g[dogodi.Novinari bi trebali objavljivat provjerene vijesti ne sto bi oni ili netko zelioo , mislim na ozbiljno novinarstvo, novine i ostale medije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare