To je to što me zanima!

Mavrović u šoku: Strašno! To je bio običan životinjski napad

Vido je dobar boksač te miran i povučen dečko. Od njega bih to najmanje očekivao. Velika je ovo ljaga za hrvatski boks, rekao je Šivolija, izbornik koji mu je dao dres
Vidi originalni članak

Poljskom boksačkom sucu Mageju Dziurgotu (51) slomljeno je nekoliko rebara. U ringu ga je prebio 18-godišnji hrvatski boksač Vido Lončar, član BK Sesvete.

Lončar je na juniorskom EP-u u Zagrebu izgubio tehničkim nokautom od Litavca Algirdasa Baniulisa, međutim, nije se složio sa sucem, koji mu je tri puta brojio. Uoči proglašenja pobjednika Lončar je prvo šakom u glavu udario suca, a potom ga je još sedam puta udario dok je ležao nemoćno u ringu.

- Strašno! Za mene nema druge opcije osim doživotne suspenzije. Takav životinjski napad boks ne čini plemenitom vještinom - rekao je naš proslavljeni boksač i direktor reprezentacije Željko Mavrović.

Poljskog suca Dziurgota brzom reakcijom spasili su redari , a Lončara su doslovno odvukli iz ringa. Sucu je odmah pružena liječnička pomoć, no u bolnici je ustanovljeno da mu je slomljeno nekoliko rebara.

- Još sam u šoku, cijelu noć nisam spavao. Nikad u životu nisam dobio opomenu i sve ovo mi je strašno - rekao je Marijo Šivolija , kojeg je incident posebno pogodio jer je on i izbornik, čovjek koji je Lončaru dao i dres.

- Vido je jako dobar boksač te miran i povučen dečko. Od njega bih to najmanje očekivao. Velika je ovo ljaga za hrvatski boks i nema sumnje da ćemo biti rigorozno kažnjeni- istaknuo je Šivolija.

Mladi Vido Lončar u utorak je bio na ispitivanju u policiji u Nehajskoj, a protiv njega je podignuta i kaznena prijava. HBS je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji Vide Lončara, a suspendirani su i treneri koji su se nalazili uz ring.

- Moramo biti rigorozni jer u suprotnom kakvu to poruku šaljemo mladim sportašima - kaže direktor Mavrović.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 31.10.2014.

    kidam naljevo

  • robert borić 26.10.2014.

    ne čudim se dečku i ja bih bio takav primat da se zovem vido

  • SAINT 24.10.2014.

    Pobjednik meća pobiga ko zec i njega triba kaznit jer nije pomoga sucu a bia je najbliži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare