Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Mavrović u šoku: Strašno! To je bio običan životinjski napad

Vido je dobar boksač te miran i povučen dečko. Od njega bih to najmanje očekivao. Velika je ovo ljaga za hrvatski boks, rekao je Šivolija, izbornik koji mu je dao dres

YouTube
Video: YouTube
42 komentara

Poljskom boksačkom sucu Mageju Dziurgotu (51) slomljeno je nekoliko rebara. U ringu ga je prebio 18-godišnji hrvatski boksač Vido Lončar, član BK Sesvete.

Lončar je na juniorskom EP-u u Zagrebu izgubio tehničkim nokautom od Litavca Algirdasa Baniulisa, međutim, nije se složio sa sucem, koji mu je tri puta brojio. Uoči proglašenja pobjednika Lončar je prvo šakom u glavu udario suca, a potom ga je još sedam puta udario dok je ležao nemoćno u ringu.

- Strašno! Za mene nema druge opcije osim doživotne suspenzije. Takav životinjski napad boks ne čini plemenitom vještinom - rekao je naš proslavljeni boksač i direktor reprezentacije Željko Mavrović.

Poljskog suca Dziurgota brzom reakcijom spasili su redari , a Lončara su doslovno odvukli iz ringa. Sucu je odmah pružena liječnička pomoć, no u bolnici je ustanovljeno da mu je slomljeno nekoliko rebara.

- Još sam u šoku, cijelu noć nisam spavao. Nikad u životu nisam dobio opomenu i sve ovo mi je strašno - rekao je Marijo Šivolija , kojeg je incident posebno pogodio jer je on i izbornik, čovjek koji je Lončaru dao i dres.

- Vido je jako dobar boksač te miran i povučen dečko. Od njega bih to najmanje očekivao. Velika je ovo ljaga za hrvatski boks i nema sumnje da ćemo biti rigorozno kažnjeni- istaknuo je Šivolija.

Mladi Vido Lončar u utorak je bio na ispitivanju u policiji u Nehajskoj, a protiv njega je podignuta i kaznena prijava. HBS je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji Vide Lončara, a suspendirani su i treneri koji su se nalazili uz ring.

- Moramo biti rigorozni jer u suprotnom kakvu to poruku šaljemo mladim sportašima - kaže direktor Mavrović.

Naši partneri pišu
Message