To je to što me zanima!

Mazen Sharbini igra za Rijeku, a ima ugovor s Katrom do '22.

ROĐACI KAO BRAĆA Anas i Ahmad su mi kao starija braća, uvijek imaju neki savjet. Odrasli smo na Grobniku i često se posjećujemo, kaže Mazen Sharbini
Vidi originalni članak

Hrvatskim travnjacima koračalo je nekoliko Marića, nekoliko Buljata, Kalinića i Ljubičića, a za koju godinu bi se dvojici Sharbinija, Ahmadu i Anasu, mogao priključiti i treći, njihov rođak Mazen Sharbini (14).

Od malih nogu Mazen želi biti nogometaš, već sa četiri godine divio se rođacima Ahmadu i Anasu, čijih nekoliko dresova čuva kao uspomenu. Mazen im je prvi rođak, njegov otac Khaled brat je Jamala, oca Anasa i Ahmada. Khaled je nekoliko godina nakon Jamala stigao u Rijeku, oženio se i zasnovao obitelj.

- Odrasli smo na Grobniku, živimo blizu i često se posjećujemo. Ahmad i Anas su mi poput starije braće, uvijek imaju savjet - kaže Mazen, čiji su idoli Anas, Ronaldinho i Alen Halilović.

Ali ne voli usporedbe.

- Ne bih želio da me gledaju kao na kopiju Anasa i Ahmada. Sličniji sam Anasu, volim igrati s loptom, dobar sam tehničar, ali želim biti svoj, izgraditi svoj put. Učio sam od Anasa i Ahmada, gledao njihove poteze, ali želim izgraditi svoj put.

Mazena trenutačno najviše muči u koju srednju školu ići...

- Sviđa mi se fotografija, možda krenem tim putem. No nogomet mi uzima puno vremena, treniram i privatno, idem u teretanu jer moram ojačati... Ali volim trenirati, nije mi teško.

Mazen na arapskom znači Bog Zeus, a roditelji Khaled i Vesna najveća su podrška. Čuje se i s bakom u Siriji.

- Bio sam u Damasku kod baki, bila je i ona kod nas, ali sad je tamo rat i čujemo se povremeno... - kaže Mazen, koji nema popusta zbog poznatih rođaka.

- Ma kakav popust, imam osjećaj da me zbog njih još više kritiziraju, jer očekuju više od mene - nasmijao se simpatični Grobničan, koji ima ugovor s - Katrom.

- Potpisao sam ugovor s Katrom 2014. godine i do 2022. moram ondje biti deset dana na godinu, igrati turnire s njihovim selekcijama... Dosad sam bio već dvaput, svidjelo mi se i vidjet ćemo kako će se ta priča dalje razvijati. Ja samo želim igrati nogomet.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • croorc 04.05.2016.

    Rođak Anusa Sharbinija

  • plavizg 04.05.2016.

    sagradila se kantrida ili ne, fiume će i dalje peglati hajduka :-)

  • antemilica 03.05.2016.

    neka igra za siriju,u hrvatskoj ga ne zelimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare