To je to što me zanima!

'Medvjedi' primili gol 2 minute prije kraja pa izgubili na penale

Žalit će "medvjedi" za porazom u Jaroslavlju jer su vodili 2-1 do same završnice. Točno dvije minute i 14 sekundi prije kraja, Vasiljev je zabio u akciji s igračem više
Vidi originalni članak

Medveščak je u petak poslijepodne izgubio i šestu uzastopnu utakmicu u KHL-u. Ipak, ovaj put su uzeli barem bod jer su izgubili tek nakon produžetka i penala.

Žalit će 'medvjedi' za porazom u Jaroslavlju jer su vodili 2-1 do same završnice. Točno dvije minute i 14 sekundi prije kraja, Vasiljev je zabio u akciji s igračem više. 

Zagrebačka momčad primila je gol u 19. minuti, ali 35 sekundi prije kraja trećine ekspresno izjednačila preko Kurtisa Fostera. Vodstvo je donio Bill Thomas na startu zadnje trećine, ali potom nije bilo sreće.

U produžetku nije bilo golova, a onda su se pucali penali. Gol je dao Černikov, a odmah nakon njega Linglet. Drugu seriju je dobro otvorio Apalkov, a zatim su uslijedili promašaji Willsieja i Murleyja.

Teško je prihvatiti ovaj poraz, ali barem smo igrali bolje

Nije bila to utakmica za pamćenje, Medveščak je imao čak 14 udaraca manje od suparnika, ali i 10 minuta kazne više. 

- Dobro smo odigrali, igrali smo čvrsto i na pravi način. Na ovoj ćemo utakmici svakako graditi našu daljnu igru. Timski učinak na ledu nam je bio dobar. Učinak i realizacija su nam bili puno bolji i dobar su korak prema naprijed - rekao je trener Mark French.

Thomas se malo pobunio.

- Teško je bilo braniti se s tolikim kaznama, a kod izvođenja kaznenih udaraca uvijek je to 50-50. Igrali smo dobro, držali smo se plana i sustava i to je nešto na čemu možemo graditi optimizam. Teško je prihvatiti ovaj poraz, ali barem smo igrali bolje. 

Golman Dekanich žali za primljenim golom u samoj završnici.

- To nam se ne smije događati, to ne smijemo dopuštati. Preteško je tako skupljati bodove u ovoj ligi. Ovakve utakmice moramo pobjeđivati. Male stvari čine razliku između poraza i pobjede.

Pogled na ljestvicu nije dobar, ali niti obeshrabrujući. 'Medvjedi' su na 12. mjestu s 5 bodova iz 7 utakmica, ali zona doigravanja je nadohvat ruke, osmoplasirani Vitjaž ima samo četiri boda više.

Ruska turneja završava kod Atlanta koji također ne briljira, imaju samo dvije pobjede.

Novi težak poraz: Medveščak poveo pa primio šest golova...

Položili vijence

Uoči utakmice 'medvjedi' su položili vijenac na spomenik ispred dvorane te su minutom šutnje odali počast tragično preminulim hokejašima Lokomotiva, koja su nastradali u avionskoj nesreći 7. rujna 2011. godine. Krenuli su na put prema Minsku na prvu utakmicu u KHL sezoni 2011/2012., ali na odredište, nažalost, nisu stigli. Avion se srušio nakon neuspješnog polijetanja. Od 45 putnika i posade aviona, pad je preživio samo inženjer leta Aleksander Sizov.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • MarioLjutic 22.09.2013.

    Iz utakmice u utakmicu napredak je vidljiv. Strpljenja ljudi, strpljenja. Ništa ne ide preko noći.

  • PETAR_20 21.09.2013.

    Po svim izjavama utakmica je bila najbolja koju smo odigrali na strani i šteta što nismo osvojili i drugi bod, to bi se slagalo s "mojim" očekivanjima pred nastup. Na žalost, utakmica traje 60min čiste igre, i Dinamo Riga je pobjednički gol zabio 2-3 sek prije kraja utakmice, to je bio veliki plus za njih u osvajanju i drugog boda u raspucavanju..sjetimo se samo u našoj Areni i Pokulovog gola u 0,2sek (praktično s zvukom sirene) za naš produžetak protiv Albe. Slažem se s Dexom, male sitnice dijele nas od neuspjeha do uspjeha i to je tako. Navodno su suci bili korektni i tu smo opet zakazali s "viškom" od 16min a to je previše za dobiti utakmicu, kakav je "show" opet imao Montador, ne znam? Sutra nas čeka jako odgovorna utakmica protiv puno jačeg protivnika, najmanje za duplo od Lokomotive, a ako tu pokažemo sposobnost iste igre kao jučer (za koju mislim da nije bila loša) moglo bi se upisati koji bod u zbroju. Jučer smo igrali prvi put s 18 igrača a na 19? Koliko sutra "zaradimo" bit će veliki poticaj i uigravanje za SKA, koji je jučer spretno i sretno zabio 2 gola, bez obzira što je igrao Kovaljčuk i sam zabio 2, ali ga je spretno-sretna situacija i mazila, ali to je hokej, šport u kojem su situacije nepredvidljive. Moramo početi pobjeđivati jer zaostajemo u bodovima, malo previše (za sad), ali ima još 47 kola i dosta znoja i napora.

  • ecolozzi 21.09.2013.

    Ovi što govore da samo mi vrijeđamo naše ekipe i reprezentaciju neka dobro otvore oči i naćule uši te nauče strane jezike pa će te vidjeti da je to boljka svih naroda ovog svijeta.Potom pitanju mi smo male bebe, a s druge strane kad nešto valja onda valja i to svi osjete, a kad nevalja onda je obrnuto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare