To je to što me zanima!

Medvjedima kazna zbog klinca na golu: KAC-u pobjeda 5-0?

Znamo da se KAC žalio, ali još nemamo službenu potvrdu da će nam oduzeti bodove, kaže Vučinić. Žalili su se EBEL-u jer Tomljenović nije bio pravilno prijavljen
Vidi originalni članak

Iako je Medveščak u nedjelju pobijedio KAC 5-4, vodstvo EBEL-a utakmicu bi moglo registrirati 5-0 za Austrijance. Čelnici KAC-a žalili su se EBEL-u zbog nastupa 18-godišnjeg golmana Mate Tomljenovića za kojeg tvrde da nije bio prijavljen na vrijeme.

- Znamo da se KAC žalio, ali službenu potvrdu da će nam oduzeti bodove još uvijek nemamo - rekao je Medveščakov glasnogovornik Ranko Vučinić.

Medveščakovi čelnici u nedjelju su nakon utakmice uvjeravali da je s transfer kartom sve u redu.

- Klub s prijavom igrača nema veze. S time se bavi Hrvatski savez hokeja na ledu i oni su rekli da je sve bilo po pravilima IHF-a - objasnio je Ranko Vučinić.

EBEL je tražio odluku austrijskog saveza, ali oni svoj sud još nisu objavili.

- Vjerojatno će nas kazniti samo novčano - zaključio je Vučinić.

Navijači KAC-a na svojoj su internetskoj stranici stali u obranu Medveščaku.

- Kaznite ih financijski, nisu zaslužili da im se oduzimaju bodovi.

Ali pravila su jasna, ako za momčad nastupi igrač koji nije na popisu, utakmica se registrira rezultatom 0-5. Austrijanci se čvrsto drže propisa. Isto se dogodilo ljubljanskoj Olimpiji u finalu doigravanja 2008. godine kad su zbog administrativne greške izgubili dobivenu utakmicu za ‘zelenim stolom’.


Idi na 24sata

Komentari 44

  • You Are A Towel! 13.10.2011.

    eto, ako nekoga zanima, odluceno je da se uzimaju bodovi medvedima, i utamica registrira 0:5. mater im austrijsku! uffff! nemogu na ledu, pa ce za stolom. uzas :(

  • anakin(95287) 13.10.2011.

    Ako se tolko drže propisa što nisu prošle godine kaznili Red Bull sa izbacivanjem iz doigravanja kad prošle godine nisu odigrali u takmicu u Ljubljani zbog navodnog straha.

  • SpužvaBob 13.10.2011.

    Sram nek ih bude, ja bih se pojeo živ da na takav način osvojim prvenstvo, oni su prvi i najbolji i ne treba ima pomoć od 5:0 ali boli ih poraz. a poraz će se brisati samo na papiru, još im i suci pomažu , e lako je tako ali samo si nabijaju lošu 'karmu'

Komentiraj...
Vidi sve komentare