To je to što me zanima!

Mehmed Baždarević novi je izbornik Bosne i Hercegovine

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je imenovao Mehmeda Baždarevića za novog izbornika reprezentacije. Igor Štimac nije prošao
Vidi originalni članak

Nakon Safeta Sušića, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je još jednog izbornika iz redova bivših reprezentativaca Jugoslavije. To je Mehmed Baždarević, 54-godišnji stručnjak koji je igračku i trenersku karijeru gradio u brojnim francuskim klubovima.

Baždarevića je jednoglasno izabrao izvršni odbor Nogometnog saveza BiH kojemu je odbor za izbornika ponudio još i Milovana Rajevca i Faruka Hadžibegića. Kandidat je bio i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac koji je priznao kako bi volio dobiti posao šefa "zmajeva", ali je na koncu ipak otpao iz konkurencije.

Reprezentacija BiH u nezavidnoj je situaciji u kvalifikacijama za Euro 2016., sa samo dva boda iz četiri utakmice i pretposljednja je u skupini B. Baždarevićev je primarni zadatak pokušati izvući "zmajeve" iz ponora i odvesti ih u Francusku.

- Ništa neću reći, a da već nije rečeno. Situacija je jako teška i mislim da su svi toga svjesni. Moramo napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji i oko nje kako bismo joj vratili pobjednički mentalitet. Moraju se uklopiti sve komponente i tko zna... U ovoj je igri sve moguće. Mora se puno raditi uz puno odricanja - rekao je Baždarević za SportSport.ba.

Novi izbornik BiH igrao je u Željezničaru, nakon kojeg se otisnuo put Francuske i Sochauxa, Nimesa i Étoile Carougea, a zemlja pijetlova bila mu je odredište i u trenerskoj karijeri. Vodio je Istres, Grenoble i Sochaux, kratko bio i u Tunisu i Kataru, a posljednji posao bila mu je reprezentacija Alžira.

Robert Belošević/PIXSELL

- Moramo biti zajedno, moramo se svi boriti uključujući sve u reprezentaciji, novinare, a iznimno su bitni navijači. Želim da budu uz nas kao što su uvijek bili - zaključio je Baždarević.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • dobro jutro 14.12.2014.

    Kad god ima jedan protivnik koji je podoban po religiji grugi otpadaju automatski,nikad od njih repke

  • dahhmal 14.12.2014.

    Meni je zao kaj nisu uzeli eminentnoga strucnjaka sa ogromnim iskustvom(dva mjeseca vodio klub u hrvatskoj ligi i muckama i ucjenjivanjem postao selektor Hrvatske gdje je pokazao svu svoju nesposobnost) smijesnoga Stimca nemrem vjerovati da se taj gura da vodi neciju repku

  • ROBA68 13.12.2014.

    imam prijatelja koji je još prije mjesec dana rekao da ukoliko izaberu MEŠU on će u znak protesta otići u Siriju jer ta filozofiranja ne može više gledati otišao pitarski filozof a došao ŽELJIN, BiH više nema spasa

Komentiraj...
Vidi sve komentare