Obavijesti

Sport

Komentari 43

Mehmed Baždarević novi je izbornik Bosne i Hercegovine

Mehmed Baždarević novi je izbornik Bosne i Hercegovine
2

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je imenovao Mehmeda Baždarevića za novog izbornika reprezentacije. Igor Štimac nije prošao

VIDEO

Nakon Safeta Sušića, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je još jednog izbornika iz redova bivših reprezentativaca Jugoslavije. To je Mehmed Baždarević, 54-godišnji stručnjak koji je igračku i trenersku karijeru gradio u brojnim francuskim klubovima.

Baždarevića je jednoglasno izabrao izvršni odbor Nogometnog saveza BiH kojemu je odbor za izbornika ponudio još i Milovana Rajevca i Faruka Hadžibegića. Kandidat je bio i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac koji je priznao kako bi volio dobiti posao šefa "zmajeva", ali je na koncu ipak otpao iz konkurencije.

Reprezentacija BiH u nezavidnoj je situaciji u kvalifikacijama za Euro 2016., sa samo dva boda iz četiri utakmice i pretposljednja je u skupini B. Baždarevićev je primarni zadatak pokušati izvući "zmajeve" iz ponora i odvesti ih u Francusku.

- Ništa neću reći, a da već nije rečeno. Situacija je jako teška i mislim da su svi toga svjesni. Moramo napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji i oko nje kako bismo joj vratili pobjednički mentalitet. Moraju se uklopiti sve komponente i tko zna... U ovoj je igri sve moguće. Mora se puno raditi uz puno odricanja - rekao je Baždarević za SportSport.ba.

Novi izbornik BiH igrao je u Željezničaru, nakon kojeg se otisnuo put Francuske i Sochauxa, Nimesa i Étoile Carougea, a zemlja pijetlova bila mu je odredište i u trenerskoj karijeri. Vodio je Istres, Grenoble i Sochaux, kratko bio i u Tunisu i Kataru, a posljednji posao bila mu je reprezentacija Alžira.

Robert Belošević/PIXSELL

- Moramo biti zajedno, moramo se svi boriti uključujući sve u reprezentaciji, novinare, a iznimno su bitni navijači. Želim da budu uz nas kao što su uvijek bili - zaključio je Baždarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše