To je to što me zanima!

Mercedes ne odustaje od titule: Zbog Hamiltona bi na arbitražu, a Red Bull će nagraditi - Latifija

Dok je Toto Wolff razgovarao s uglednim odvjetnikom Paulom Harrisom o budućim pravnim koracima nakon odbijenih žalbi u Abu Dhabiju, Horner iz Red Bulla kaže da se i pokojni Niki Lauda zalagao za utrkivanje do kraja
Vidi originalni članak

Iako je Svjetska automobilistička federacija (FIA) odbila obje žalbe Mercedesa nakon dramatičnog završetka Velike nagrade Abu Dhabija koju je osvojio Max Verstappen u Red Bullu, osvojivši tako i ukupni naslov, iz momčadi Lewisa Hamiltona razmatraju i daljnje korake, piše Daily Mail.

Šef momčadi Toto Wolff zadržao se u razgovoru s uglednim odvjetnikom Paulom Harrisom koji se specijalizirao za sport i surađivao s Manchester Cityjem i Liverpoolom.

POGLEDAJTE VIDEO: Nizozemci slave titulu Verstappena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon službene objave kako je Max Verstappen svjetski prvak u Formuli 1 u nedjelju kasno navečer Mercedesu je ostalo 96 sati odnosno do srijede navečer kako bi išao na arbitražu FIA-e.

Odluče li se za to, to bi se neovisno tijelo trebalo ekspresno sastati jer bi Verstappenu trofej službeno trebali uručiti na gala večeri u Parizu u četvrtak.

No ni tad Mercedes ne bi iscrpio sve opcije jer bi mu ostala i posljednja instanca, Međunarodni arbitražni sud (CAS) u Lausannei, kako bi dokazao da tijek utrke nije bio prema pravilima. Taj bi postupak, tvrde u Daily Mailu, mogao otvoriti dugu i potencijalno štetnu parnicu za Formulu 1.

Podsjetimo, direktor utrke Michael Masi omogućio je Verstappenu da promijeni gume nakon što se pet krugova prije kraja Nicholas Latifi zabio u zid i izazvao izlazak sigurnosnog automobila, zbog čega se Hamiltonova prednost pred Verstappenom potpuno istopila.

Stazu su očistili tik prije posljednjeg kruga i omogućili Nizozemcu da prestigne Hamiltona, koji je više puta oklijevao s odlaskom u boks.

Prvi čovjek Red Bulla Christian Horner ne vidi nikakvu nepravdu u načinu na koji je njegov pulen došao do titule u najnevjerojatnijoj završnici jedne sezone u Formuli 1.

- Morate gledati cijelo prvenstvo, 22 utrke, Max je bio izvanredan. Vozio je sa strašću i zaslužio biti svjetski prvak. Lewis je najuspješniji vozač svih vremena i to samo čini titulu vrjednijom. Nismo htjeli povlačiti se za zelenim stolom nakon utrke, šteta što je tako završilo - rekao je.

- Razgovarali smo prije same završnice o tome da im dopustimo da se utrkuju. Pokojni Niki Lauda uvijek se zalagao za to, nismo željeli da se utrke završavaju pod sigurnosnim automobilom. Direktor utrke ispravno je odlučio. Naravno da su u Mercedesu očajni, sjajno su se borili ove godine, Lewis je fenomenalan vozač. Ali odluka FIA-e je potpuno jasna - dodao je Horner.

Kad je nakon utrke htio ući u Mercedesove prostorije i stisnuti ruku suparniku Wolffu, nisu mu to dozvolili. Odmah je krenulo prepucavanje, kasnije i žalbe, a čini se da tako skoro neće završiti.

Latifi je, ni kriv ni dužan, neizravno postao heroj Red Bulla. A Horner mu je obećao:

- Imat će doživotnu zalihu našeg pića!

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 19 15.12.2021.

    Tako kod Mercedesa kad njima ne odgovara onda žalba za ukraden u Brazilu Massi tišina

  • stjepan 1975 14.12.2021.

    Mi u Hrvatskoj imamo puno vecih problema za rjesavat ali bavimo se sportskim uspjesima u neuspjesima dvojica egomanijaka koji imaju love za zbrinut 10 narastaja unaprijed.Osobno i nizozemcic i englezic nisu zasluzili da jesu tu gdje jesu.Neka svi voze jednake bolide onda bi se vidjela klasa a ne ovako ja vozim ferrari protiv nekog sa fičekom.

  • nap 14.12.2021.

    Mercedes je dosta haracio ove sezone hamilton je bio zasticen cijelu sezonu trebao je vecu kaznu dobiti u silverstonu

Komentiraj...
Vidi sve komentare