To je to što me zanima!

'Messi ove godine nije najbolji izbor, Lewandowski je bio bolji'

Ovako na prvu, ove sezone su me se više dojmili Lewandowski, Salah, Mbappe i Haaland, kaže Dario Šimić, a Jurica Vranješ dodaje: Pa Lewandowski je i prošle sezone trebao dobiti Zlatnu loptu...
Vidi originalni članak

Iskreno, volio bih da je ove sezone netko drugi osvojio Zlatnu loptu, a ne Lionel Messi, kaže nam Dario Šimić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Leo Messi u ponedjeljak je sedmi put u povijesti proglašen najboljim nogometašem svijeta, a ovog puta taj je izbor (za razliku od prijašnjih) izazvao mnogo kontroverzi. Čini se da i hrvatski, baš kao inozemni nogometni stručnjaci, misle da je u 2021. godini bilo i dojmljivijih pojedinaca od čudesnog Argentinca.

- Nisam siguran da je Messi ove godine baš imao najbolju sezonu, mišljenja sam kako je ova nagrada mogla otići i nekome drugome. Kome? Pa ovako na brzinu, mene su tijekom godine možda nekako najviše fascinirali Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Ering Haaland, Mohamed Salah... Stvarno su svi imali sjajnu godinu, osvojili baš mnogo toga, pa je Zlatna lopta mogla otići i u njihove ruke - kaže Dario Šimić pa dodaje:

- Znate, i mi nekad u HUNS-u imamo sličan problem. Teško je samo tako odvojiti najboljeg igrača današnjice od onog igrača koji je imao najbolju godinu iza sebe. Lionel Messi konačno je stigao s Argentinom do velikog trofeja, koji su tako dugo čekali, možda je i to utjecalo na njegov izbor. Kažem, poštujem svačije mišljenje i svatko ima pravo na svoj izbor, ali ja bih ove godine nagradu dao nekom drugome.

Slično razmišlja i Jurica Vranješ.

- Mislim da je Robert Lewandowski ove sezone trebao dobiti Zlatnu loptu. On je to zaslužio svojim igrama, golovima, pa i načinom na koji je pridonio svim uspjesima Bayerna. Dapače, Lewandowski je po meni i prošle sezone trebao dobiti Zlatnu loptu, i tad je odigrao najbolju sezonu, izbor zbog pandemije korona virusa nije niti održan - kaže nam Jurica Vranješ pa nastavlja:

- Svaka čast Lionelu Messiju, ali za mene je u 2021. godini ipak najbolji bio Lewandowski. Opet, ovim izborom svi možemo biti još sretniji i ponosniji na Luku Modrića, tek sad vidimo što jedan igrač mora učiniti kako bi prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a naš Luka to je fantastičnim predstavama uspio 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nokia5 01.12.2021.

    Nije bilo ni 2010, 2015, 2018, 2019, 2020 i 2021.

  • 01.12.2021.

    Ljudi, naravno da ce tu bit pripadnika Messijeve vojske, ali cijelom je Svijetu jasno i vidi se iz aviona da Messi nije zasluzio zlatnu loptu. Lewandowski je ove i prosle sezone najmocniji igrac, a cak je mozda i Van Dijk bio bolji 2019.Nije mi CR7 bas drag iako je jedan dvojice najboljih ikad, tako da sam ovdje samo objektivno realan. Zao mi je Lewa, ali eto, ocito je prelazak u Francusku dao Messiju dodatne bodove.

  • ioiooik 01.12.2021.

    Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravili se onako kako Ronaldu odgovara

Komentiraj...
Vidi sve komentare