Sport

Komentari 17

'Messi ove godine nije najbolji izbor, Lewandowski je bio bolji'

'Messi ove godine nije najbolji izbor, Lewandowski je bio bolji'

Ovako na prvu, ove sezone su me se više dojmili Lewandowski, Salah, Mbappe i Haaland, kaže Dario Šimić, a Jurica Vranješ dodaje: Pa Lewandowski je i prošle sezone trebao dobiti Zlatnu loptu...

Iskreno, volio bih da je ove sezone netko drugi osvojio Zlatnu loptu, a ne Lionel Messi, kaže nam Dario Šimić.

Leo Messi u ponedjeljak je sedmi put u povijesti proglašen najboljim nogometašem svijeta, a ovog puta taj je izbor (za razliku od prijašnjih) izazvao mnogo kontroverzi. Čini se da i hrvatski, baš kao inozemni nogometni stručnjaci, misle da je u 2021. godini bilo i dojmljivijih pojedinaca od čudesnog Argentinca.

- Nisam siguran da je Messi ove godine baš imao najbolju sezonu, mišljenja sam kako je ova nagrada mogla otići i nekome drugome. Kome? Pa ovako na brzinu, mene su tijekom godine možda nekako najviše fascinirali Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Ering Haaland, Mohamed Salah... Stvarno su svi imali sjajnu godinu, osvojili baš mnogo toga, pa je Zlatna lopta mogla otići i u njihove ruke - kaže Dario Šimić pa dodaje:

- Znate, i mi nekad u HUNS-u imamo sličan problem. Teško je samo tako odvojiti najboljeg igrača današnjice od onog igrača koji je imao najbolju godinu iza sebe. Lionel Messi konačno je stigao s Argentinom do velikog trofeja, koji su tako dugo čekali, možda je i to utjecalo na njegov izbor. Kažem, poštujem svačije mišljenje i svatko ima pravo na svoj izbor, ali ja bih ove godine nagradu dao nekom drugome.

Slično razmišlja i Jurica Vranješ.

- Mislim da je Robert Lewandowski ove sezone trebao dobiti Zlatnu loptu. On je to zaslužio svojim igrama, golovima, pa i načinom na koji je pridonio svim uspjesima Bayerna. Dapače, Lewandowski je po meni i prošle sezone trebao dobiti Zlatnu loptu, i tad je odigrao najbolju sezonu, izbor zbog pandemije korona virusa nije niti održan - kaže nam Jurica Vranješ pa nastavlja:

- Svaka čast Lionelu Messiju, ali za mene je u 2021. godini ipak najbolji bio Lewandowski. Opet, ovim izborom svi možemo biti još sretniji i ponosniji na Luku Modrića, tek sad vidimo što jedan igrač mora učiniti kako bi prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a naš Luka to je fantastičnim predstavama uspio 2018. godine.

Najčitaniji članci