To je to što me zanima!

Messi se ipak izvukao: Dvije utakmice kazne zbog udaranja

Argentinskom čarobnjaku prijetila je suspenzija od četiri do 12 utakmica, ali španjolski nogometni savez se na kraju ipak smilovao. Messi će tako propustiti sljedeće dvije utakmice...
Vidi originalni članak

Athletic Bilbao je u nedjelju pobijedio Barcelonu 3-2 nakon produžetaka i osvojio španjolski Super kup, no ono što je odjeknulo svijetom je Leo Messi koji je dobio prvi crveni karton u dresu Barce.

Igrala se sudačka nadoknada u drugom produžetku, Barcelona je u tim trenucima gubila i igrači su jurili u napad. Messi se pokušao izboriti za poziciju ispred igrača Bilbaa Asiera Villalibrea, ali je očito zbog nemoći i iz ljutnje pomalo divljački udario nogometaša baskijske momčad i nokautirao ga.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video prekršaja možete pogledati OVDJE.

Jesus Gil Manzano mu je nakon provjere snimke pokazao crveni karton, ali ono puno gore je slijedilo nakon utakmice.
Argentinskom čarobnjaku prijetila je suspenzija od četiri do 12 utakmica, ali španjolski nogometni savez se na kraju ipak smilovao. Messi će tako propustiti sljedeće dvije utakmice. Prva na rasporedu je ona protiv Cornelle u Kupu, a neće ga biti ni na susretu protiv Elchea u La Ligi.

I Messi i Barca su na kraju jako dobro prošli jer mu je prijetila suspenzija na duži period. Zanimljivo, Leo je u Barceloni u 752 utakmice dobio 78 žutih kartona, ali nikada nije dobio drugi žuti pa tako ni crveni karton. Sve do nedjelje kada je izgubio živce i nokautirao protivnika, a zbog toga će morati na hlađenje.

Što se tiče Argentine, Messi je u dresu nacionalne vrste dva puta pocrvenio - jednom u Copa Americi protiv Čilea i jednom u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske na svojem debiju za reprezentaciju.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • tomislav_5 19.01.2021.

    Pogledajte na youtubu Why Everyone Should Love Lionel Messi. U prevodu "Zašto bi svi trebali voljeti Lionela Messija". Lik je ljudina i veliki humanista. To što teško podnosi poraz ne znači da je loš čovjek. Samo gubitnici lako podnose poraz.

  • fgfdfgfg 19.01.2021.

    Koja sramota.. A sjetite se kako je Ronaldo nokautirao Godina prije par godina pa nije bio nikako kažnjen niti je dobio crveni, dobio je samo žuti. Više je puta radio takve stvari i nije dobijao crvene kartone. Marcelo i Ramos izbijali zube Messiju u El Clasicu pa nijedan nije bio kažnjen niti su dobijali crvene kartone. Pepe mu stao na ruku pa ni on nije bio kažnjen. Ako se njima može popuštati onda nisu trebali kažnjavati ni Messija. Ali eto očito je da nisu ista pravila za sve... Sjećam se prije par sezona također su kaznili Suareza jer je vrijeđao verbalno golmana Espanyola, a nisu kaznili tog istog golmana jer je namjerno stao na nogu Messiju.

  • LovroVukić 19.01.2021.

    Ovo ti isti drek ko naše pravosuđe. Za ubojstvo se dobiva kazna od 5-20 godina, a osuđenik dobije uvjetnu od 6 mjeseci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare