To je to što me zanima!

Messi za sva vremena, obara povijesne rekorde Barcelone

Leo Messi ima tek 24 godine, a već je s Barcelonom osvojio sve. Sada polako počinje rušiti i klupske rekorde, prije svega onaj najboljeg strijelaca 'blaugrana'
Vidi originalni članak

S tri pogotka koja je u subotu zabio madridskom Atleticu napadač nogometaša Barcelone Lionel Messi došao je do brojke 192 gola u dresu katalonskog kluba.

Mađar Ladislav Kubala koji je za Barcelonu igrao krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog stoljeća 194 puta je bio strijelac za "blaugranu" i zauzima drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti aktualnih europskih prvaka. Sada je već potpuno jasno da će ga 24-godišnji Argentinac Lionel Messi vrlo skoro prestići.

- Jako sam uzbuđen zbog mogućnosti da zauzmem poziciju koju je do sada držao Kubala jer želim pisati povijest Barcelone i biti njezin dio - izjavio je Messi koji je za Barcu upisao prvi gol sa 17 godina. Bilo je to u utakmici protiv Albacetea u svibnju 2005. godine.

- Mislim da je najvažnije da nastavljamo s pobjedničkim nizom, te da stalno osvajamo trofeje. To je puno važnije od svake osobne statistike - dodao je Messi nakon dvoboja s Aleticom.

U pet ligaških susreta ove sezone Messi je već bio strijelac osam puta.

- Messi je ponovo bio vrlo odlučan i mogu mu čestitati na tome. On je igrač kojem ne treba ništa objašnjavati nego ga samo možete gledati u akciji - rekao je Barcelonin trener Pep Guardiola.

- On je na pragu Kubalinog učinka, a ima samo 24 godine i s tim je sve rečeno.

Nabolji strijelac u povijesti Barcelone je Cesar Rodriguez koji je postigao 235 golova, ali za Messija ni to nije nedostižno.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • PurgerBBB 28.09.2011.

    Rođen sam 1987 i puno,puno sam utakmica odgledo i po meni 3 najbolja igrača svijeta Ronaldo(onaj pravi,jedini,Brazilski) ;),Zidan i Messi.

  • kurumbu 26.09.2011.

    burke Pralina nemoj se ljutiti,ali reci da te Messi ne odusevljava kao neki drugi nogometasi,je pomalo smijesna,tim vise je posebniji,jer svi znaju kako Messi dribla,kako dodaje,ali ga svejdeno nitko nemoze zaustaviti i glupost kada barca povede 3:0 za 10 min.pa je onda kao lagano Messiju igrati,pa treba prije svega ostvariti taj rezultat i Messi je igrac i za male tekme,ali i za velike tekme,istina da se mucio u nekim utakmicama,INTER,CHELSEA,ali sta je fascinatno on iz godine u godinu je sve bolji,daj mu REAL rasturiti ce ga,daj mu manchester rasturiti ce ga,bilo koji klub Messi je prevaga,kao ispada da Messi jedini igra sa kvalitetnim igracima,a ti se nisi pitao nikada da je upravo Messi taj koji cini ovu Barcelonu toliko nadomcnom naspram drugih klubova,barca bi i bez Messija bila vrhunska ekipa i mocna,ali messi je uvijek prevaga kada zagusti,on je taj koji zabija tone golova,ali i ima tone asistencija,i uvjerne sam da bi barcaelona bez Messija bila 50% dosadnija ekipa za gledati mislim da sam sve rekao

  • pralina 26.09.2011.

    Messi je odličan igrač. Ali mora se uzeti u obzir i ekipa s kojom igra. Oko njega su sve super igrači, tako da Barca sama po sebi ubija svakog protivnika. Pa se lakše poigravati sa protivnicima nakon pada morala ekipe pa se niti ne trude baš više da ikoga zaustave i na taj način postizati uspjehe. Messi je stepenicu iznad drugih igrača, ali to je bio i Pele i Maradona i Ronaldinho. Svi oni su uveli u nogomet nešto novo. Mene osobno Messi ne oduševljava kao neki drugi igrači, ali ga definitivno cijenim kao jednog od velikana svih vremena i nikako ga ne bi stavio kao igrača iznad drugih velikana koji su postajali, već jednako sa njima. Messi dobro došao u klub velikana!!! Meni osobno je lijepo gledati Barcu ovakvu kakva sada je. Igraju predivno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare