Obavijesti

Sport

Komentari 93

Messi za sva vremena, obara povijesne rekorde Barcelone

Messi za sva vremena, obara povijesne rekorde Barcelone
3

Leo Messi ima tek 24 godine, a već je s Barcelonom osvojio sve. Sada polako počinje rušiti i klupske rekorde, prije svega onaj najboljeg strijelaca 'blaugrana'

VIDEO

S tri pogotka koja je u subotu zabio madridskom Atleticu napadač nogometaša Barcelone Lionel Messi došao je do brojke 192 gola u dresu katalonskog kluba.

Mađar Ladislav Kubala koji je za Barcelonu igrao krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog stoljeća 194 puta je bio strijelac za "blaugranu" i zauzima drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti aktualnih europskih prvaka. Sada je već potpuno jasno da će ga 24-godišnji Argentinac Lionel Messi vrlo skoro prestići.

- Jako sam uzbuđen zbog mogućnosti da zauzmem poziciju koju je do sada držao Kubala jer želim pisati povijest Barcelone i biti njezin dio - izjavio je Messi koji je za Barcu upisao prvi gol sa 17 godina. Bilo je to u utakmici protiv Albacetea u svibnju 2005. godine.

- Mislim da je najvažnije da nastavljamo s pobjedničkim nizom, te da stalno osvajamo trofeje. To je puno važnije od svake osobne statistike - dodao je Messi nakon dvoboja s Aleticom.

U pet ligaških susreta ove sezone Messi je već bio strijelac osam puta.

- Messi je ponovo bio vrlo odlučan i mogu mu čestitati na tome. On je igrač kojem ne treba ništa objašnjavati nego ga samo možete gledati u akciji - rekao je Barcelonin trener Pep Guardiola.

- On je na pragu Kubalinog učinka, a ima samo 24 godine i s tim je sve rečeno.

Nabolji strijelac u povijesti Barcelone je Cesar Rodriguez koji je postigao 235 golova, ali za Messija ni to nije nedostižno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem