To je to što me zanima!

Metličić: Pa suci i delegati ne znaju pravila! Što je išao gledati na ekran, kakva mu je frizura?!

Tomu Hanksu i ovima se gaće tresu jer ako Danci počnu dobivati Oscare za glumu..., osvrnuo se Kaleb. Bivši asovi istaknuli su da nedostaju pravi golmani, a Vuković je ustvrdio: Zadnje 2-3 godine padamo. Cilj je bio ući među osam...
Vidi originalni članak

Moderni rukomet ne dopušta zamjene obrana-napad, to su iznimke, neke to momčadi rade bolje i kvalitetnije, mi ne baš dobro, rekao je u najavi utakmice Goran Šprem u studiju RTL-a.

Petar Metličić se nadovezao:

- To se uigrava i trenira i taj koji se mijenja mora biti koncentriran, gledati što se događa. Ako je kontra, nema zamjene. To se vježba.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U poluvremenu su hvalili gotovo sve naše igrače.

- Bili smo fanatični, borbeni, maksimalno koncentrirani, kako su dečki i najavili. A Danci su počeli igrati 7 na 6, što jako rijetko rade. I to je pokazatelj nemoći - rekao je Metličić, a Drago Vuković je dodao:

- Glavaš je odigrao odlično, Landin je daleko najbolji golman za sedmerce, a protiv Filipa nije mogao. No, teško ćemo bez jače potpore golmana.

Šprem je naznačio kasniji problem:

- Nisam sretan nekim odlukama sudaca

A Nikša Kaleb je u prijenosu rekao:

- Ovo je sramota, suci vraćaju Dance u igru!

Te na jedan iznuđen faul danskog igrača:

- Tomu Hanksu i ovima se gaće tresu jer ako ovaj počne dobivati Oscare za glumu...

Nakon susreta ostala je žal.

- Imali smo ih na konopcima, ali nemamo što zamjeriti. U napadu smo imali vrlo malo tehničkih grešaka, zaslužili smo po prikazanom pobjedu. Dva suca bila su jako loša, sve ključne trenutke i lopte, faule koji su bili ili-ili, sve su ih prevagnuli na dansku stranu. A ne znaju ni pravila! - rekao je Metličić, a Šprem je dodao:

- Odigrali su dečki kako želimo i kako znamo da Hrvatska može. Ali treba tako u kontinuitetu. Nakon ovoga mi je još više žao za Egipat, pa u prve tri minute smo napravili više prekršaja nego u cijeloj utakmici protiv Egipta. Šipić ih je uništio, Glavaš je imao stopostotan šut, nije na SP-u promašio ni jedan sedmerac.

Pero je nastavio:

- Nismo dobili što smo htjeli, barem minimalnu pobjedu pa se nadati da ih Egipat dobije. Sad, ako Danska izgubi od Egipta, gleda se gol razlika, ali imamo priliku Belgiju i Bahrein nakantati, ali i Danska ima SAD...

Drago Vuković je naglasio:

- Uspjeli smo ne razbraniti Landina, kad on ostane na 2-3 obrane, blizu ste pobjede. Cindra je vukao, Glavaš uz Šipića bio sjajan, u obrani svi fenomenalni.

Šprem je dočekao Luku Cindrića:

- Ovo je Cindra kakvog želimo i znamo, koji igra u Barceloni, koji može biti lider. Šipić je bio broj 1, igrač utakmice, a Glavaš puca 100 posto protiv Danske, svaka čast.

A Metličić je istaknuo problem:

- Nitko neće spomenuti golmane... Nažalost, za veliki rezultat ti trebaju. Imali smo sve fantastično, zabili 32 gola Danskoj, koja je bila konfuzna i praktički 40 minuta igrala 7 na 6, što znači da su bili u problemu, Landin neraspoložen, ali nažalost i naši golmani. Što fali za velike stvari.

I Šprem se nadovezao:

- Dajte, golmani, da nam se više dogodi 15 obrana.

A onda su krenuli o sucima:

- I slijepac vidi da je Danac napravio pet koraka, a oni mu puste i Baliću daju dvije minute isključenja. Suci naprave ogromnu grešku, na osjećaj svatko u rukometu vidi da su koraci. A gledanje situacije gdje je Šunjić dobio u glavu... Što su gledali?

- Gledao je kakva mu je frizura... - rekao je Metličić i nastavio:

- Gospoda ih EHF-a, njih deset, gleda samo hrvatsku klupu i reakciju hrvatske klupe, a greške suca tko će gledati? Nikome ništa! I taj gospodin koji je vidio Balića kako prigovara vjerojatno ne zna pravila i nikad nije potrčao. Vidite onaj tamo, delegat.

Šprem je objasnio da su našima suci cijelo vrijeme cjepkali igru, a Vuković tvrdi:

- Trebali su nam u prvom poluvremenu tri sedmerca dati. Rukomet nema jasna pravila, ideš kroz dva suparnička igrača i može biti sedmerac, deveterac ili ništa. To je najveći problem rukometa. Za velike stvari trebaš kontinuitet, ne možeš birati "Sad je Danska, sad ćemo dobro igrati".

Na kraju malo o budućnosti:

- Ali već dugo smo znali da će prva utakmica biti ključna. Super za Dansku, ali za velike stvari ova reprezentacija mora imati kontinutet. A ne malo ćemo danas, a sutra nećemo - rekao je Metličić, a Vuković je zaključio:

- Zadnje 2-3 godine padamo. Cilj je bio ući među osam, a najverojatnije nećemo.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • skenderbeu___dinamo 20.01.2023.

    Ispada da mi u svim sportovima znamo samo kmečati, čak i kada nam odluke idu u korist

  • tlmo 20.01.2023.

    U ovoj utakmici se najbolje vidjelo koliko dobar vratar znači ekipi. Danski je bio neraspoložen kao i naši vratari i umalo smo ih pobijedili, dvostruke svjetske prvake.

  • jozo biber 20.01.2023.

    Ajde sudije okanite se ovog posla ,vratite se vi skupljanju starog željeza i perja ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare