Obavijesti

Sport

Komentari 25

Metličić: Pa suci i delegati ne znaju pravila! Što je išao gledati na ekran, kakva mu je frizura?!

Metličić: Pa suci i delegati ne znaju pravila! Što je išao gledati na ekran, kakva mu je frizura?!

Tomu Hanksu i ovima se gaće tresu jer ako Danci počnu dobivati Oscare za glumu..., osvrnuo se Kaleb. Bivši asovi istaknuli su da nedostaju pravi golmani, a Vuković je ustvrdio: Zadnje 2-3 godine padamo. Cilj je bio ući među osam...

VIDEO

Moderni rukomet ne dopušta zamjene obrana-napad, to su iznimke, neke to momčadi rade bolje i kvalitetnije, mi ne baš dobro, rekao je u najavi utakmice Goran Šprem u studiju RTL-a.

Petar Metličić se nadovezao:

- To se uigrava i trenira i taj koji se mijenja mora biti koncentriran, gledati što se događa. Ako je kontra, nema zamjene. To se vježba.

Pokretanje videa...

rukomet 00:51

U poluvremenu su hvalili gotovo sve naše igrače.

- Bili smo fanatični, borbeni, maksimalno koncentrirani, kako su dečki i najavili. A Danci su počeli igrati 7 na 6, što jako rijetko rade. I to je pokazatelj nemoći - rekao je Metličić, a Drago Vuković je dodao:

- Glavaš je odigrao odlično, Landin je daleko najbolji golman za sedmerce, a protiv Filipa nije mogao. No, teško ćemo bez jače potpore golmana.

Šprem je naznačio kasniji problem:

- Nisam sretan nekim odlukama sudaca

A Nikša Kaleb je u prijenosu rekao:

- Ovo je sramota, suci vraćaju Dance u igru!

Te na jedan iznuđen faul danskog igrača:

- Tomu Hanksu i ovima se gaće tresu jer ako ovaj počne dobivati Oscare za glumu...

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Nakon susreta ostala je žal.

- Imali smo ih na konopcima, ali nemamo što zamjeriti. U napadu smo imali vrlo malo tehničkih grešaka, zaslužili smo po prikazanom pobjedu. Dva suca bila su jako loša, sve ključne trenutke i lopte, faule koji su bili ili-ili, sve su ih prevagnuli na dansku stranu. A ne znaju ni pravila! - rekao je Metličić, a Šprem je dodao:

- Odigrali su dečki kako želimo i kako znamo da Hrvatska može. Ali treba tako u kontinuitetu. Nakon ovoga mi je još više žao za Egipat, pa u prve tri minute smo napravili više prekršaja nego u cijeloj utakmici protiv Egipta. Šipić ih je uništio, Glavaš je imao stopostotan šut, nije na SP-u promašio ni jedan sedmerac.

Pero je nastavio:

- Nismo dobili što smo htjeli, barem minimalnu pobjedu pa se nadati da ih Egipat dobije. Sad, ako Danska izgubi od Egipta, gleda se gol razlika, ali imamo priliku Belgiju i Bahrein nakantati, ali i Danska ima SAD...

Drago Vuković je naglasio:

- Uspjeli smo ne razbraniti Landina, kad on ostane na 2-3 obrane, blizu ste pobjede. Cindra je vukao, Glavaš uz Šipića bio sjajan, u obrani svi fenomenalni.

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia

Šprem je dočekao Luku Cindrića:

- Ovo je Cindra kakvog želimo i znamo, koji igra u Barceloni, koji može biti lider. Šipić je bio broj 1, igrač utakmice, a Glavaš puca 100 posto protiv Danske, svaka čast.

A Metličić je istaknuo problem:

- Nitko neće spomenuti golmane... Nažalost, za veliki rezultat ti trebaju. Imali smo sve fantastično, zabili 32 gola Danskoj, koja je bila konfuzna i praktički 40 minuta igrala 7 na 6, što znači da su bili u problemu, Landin neraspoložen, ali nažalost i naši golmani. Što fali za velike stvari.

I Šprem se nadovezao:

- Dajte, golmani, da nam se više dogodi 15 obrana.

A onda su krenuli o sucima:

- I slijepac vidi da je Danac napravio pet koraka, a oni mu puste i Baliću daju dvije minute isključenja. Suci naprave ogromnu grešku, na osjećaj svatko u rukometu vidi da su koraci. A gledanje situacije gdje je Šunjić dobio u glavu... Što su gledali?

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia

- Gledao je kakva mu je frizura... - rekao je Metličić i nastavio:

- Gospoda ih EHF-a, njih deset, gleda samo hrvatsku klupu i reakciju hrvatske klupe, a greške suca tko će gledati? Nikome ništa! I taj gospodin koji je vidio Balića kako prigovara vjerojatno ne zna pravila i nikad nije potrčao. Vidite onaj tamo, delegat.

Šprem je objasnio da su našima suci cijelo vrijeme cjepkali igru, a Vuković tvrdi:

- Trebali su nam u prvom poluvremenu tri sedmerca dati. Rukomet nema jasna pravila, ideš kroz dva suparnička igrača i može biti sedmerac, deveterac ili ništa. To je najveći problem rukometa. Za velike stvari trebaš kontinuitet, ne možeš birati "Sad je Danska, sad ćemo dobro igrati".

Na kraju malo o budućnosti:

- Ali već dugo smo znali da će prva utakmica biti ključna. Super za Dansku, ali za velike stvari ova reprezentacija mora imati kontinutet. A ne malo ćemo danas, a sutra nećemo - rekao je Metličić, a Vuković je zaključio:

- Zadnje 2-3 godine padamo. Cilj je bio ući među osam, a najverojatnije nećemo.

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše