To je to što me zanima!

Miami tek nakon produžetka, Knicksi 'pregazili' Phoenix

U produžetku Miami Heat više ništa nije prepuštao slučaju. Najbolji je kod njih bio LeBron James sa 26 poena, 10 skokova, pet asistencija i šest ukradenih lopti
Vidi originalni članak

Tri najbolje NBA momčadi u ovom trenutku, San Antonio, Boston i Miami, upisale su u petak navečer nove pobjede, no različitim putevima su došli do novih slavlja...

Veliku muku su proživljavali San Antonio kod Indiane, odnosno Miami kod Milwaukeeja, ali na kraju ipak nisu pokleknuli. San Antonio je pobijedio 90-87 u utakmici gdje su većim dijelom bili u zaostatku ganjajući Pacerse. No, opet je odluku u svojim rukama držao Argentinac Manu Ginobili koji je utakmicu završio sa 25 poena, te po četiri asistencije i skoka, s tim da je petnaest sekundi prije kraja pogodio ključna slobodna bacanja za vodstvo 88-87. Kasnije je prednost potvrdio Parker bacanjima za 90-87, a sa zvukom sirene je produžetak promašio Posey.

No, produžetak su igrali košarkaši Miamija i na kraju slavili 101-95 kod Milwaukeeja. Trebao je Miami izbjeći dodanih pet minuta, ali su napravili mnogo gluposti u završnici. Prvo su učinili nepotrebni prekršaj na Bogutu, pa je loptu izgubio Arroyo, a sekundu prije kraja je Boykins izjednačio na 91-91. Sa zvukom sirene nije pogodio Wade, ali u produžetku Miami više ništa nije prepuštao slučaju. Najbolji je kod njih bio LeBron James sa 26 poena, 10 skokova, pet asistencija i šest ukradenih lopti.

Boston je slavio lakše od prethodnika, slomili su lako Toronto 122-102, a bila je to večer njihovog novaka Lukea Harangodyja koji je ostvario premijerni NBA "double-double" učinak. Ubacio je 17 poena i uhvatio 11 lopti. Ujedno je ovo bila jubilarna 3000. pobjeda Bostona u novijoj povijesti NBA lige.

Prvaci Los Angeles Lakersi niti u petak nisu oduševili, makar su pobijedili. Bili su bolji od New Orleansa 101-97, ali je mučenje trajalo od samog starta ogleda. Izvukao ih je opet Španjolac Pau Gasol sa 20 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Ipak, treba reći da New Orleans nije bio blizu pobjede, već su u završnici tek tricama ublažili poraz.

U "svoj" Phoenix se vratio Amare Stoudemire, prvi put nakon ovoljetnog odlaska u New York. Njegova je momčad deklasirala domaćina pobijedivši 121-96, a Stoudemire je bio čak "milostiv" prema svojim bivšim igračima. Završio je utakmicu sa 23 poena i devet skokova. Najbolji je kod New Yorka bio Raymond Felton koji je ostvario "triple-double" učinak sa 23 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • karlors50 08.01.2011.

    Lebron James je u drugom poluvremenu zabio 4 kosa,ako je tu nesto super....

  • arsenalist 08.01.2011.

    ovaj ako nastavi sa teretanom,pristima ca ocerupat svaku loptu koju uzme u ruke

  • Florida 08.01.2011.

    KAKO MI MIAMI ODNESE 500 KUNA MAMICU IM.... LJUDI IMAJU 4 POENA VISKA 40 SEKUNDI PRIJE KRAJA I LOPTU U POSJEDU I ONDA RADE GLUPOSTI...KAO DA SU NAMJERNO ODIGRALI NA NERJESENO TAKO JE IZGLEDALO

Komentiraj...
Vidi sve komentare