To je to što me zanima!

Mihaljević: Želim biti prvi Hrvat koji je bacao preko 22 metra!

Muška kugla je trenutno najjača atletska disciplina, konkurencija je izuzetno jaka. Mene to motivira, volim kad je natjecanje uzbudljivo i vjerujem u sebe, priča Mihaljević
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski atletičar, član splitskog ASK-a Filip Mihaljević u utorak nastavlja zasad odličnu sezonu na otvorenom. Pred njim je nastup na jakom mitingu u Mađarskoj, Memorijalu Istvan Gyulai u Szekesfehervaru. Riječ je o natjecanju iz serije mitinga Continental Tour Gold na kojem Filipa čeka jaka konkurencija u bacanju kugle.

-    Jedva čekam izaći na krug, imao sam stanku od natjecanja gotovo mjesec dana, još tamo od Dijamantne lige u Firenci. Naravno, nisam odmarao, dosta smo radili na tehnici i snazi, najprije u Splitu pa prošlog tjedna u Medulinu. Osjećam se dobro, bitno mi je da me zdravlje služi, s te strane sve je u redu – rekao je Mihaljević.

Miting u Mađarskoj je vrlo jak, na bacalištu kugle Filipa čekaju stari znanci Tom Walsh (Novi Zeland), Tomas Stanek (Češka), Armin Sinančević (Srbija), Konrad Bukowiecki (Poljska)..

-    Muška kugla je trenutno najjača atletska disciplina, konkurencija je izuzetno jaka. Mene to motivira, volim kad je natjecanje uzbudljivo i vjerujem u sebe. Cilj je što prije prebaciti magičnih 22 metra, želim postati prvi Hrvat preko 22 metra. Na svakom natjecanju idem maksimalnom snagom, nema kalkulacija, nema ni straha. Nadam se dobrom natjecanju, a forma se naravno tempira za Olimpijske igre – poručio je hrvatski rekorder u bacanju kugle.

Dosadašnji dio sezone za Filipa je bio vrlo dobar, osvojio je prestižni miting u Ostravi, bio drugi u Dohi na Dijamantnoj ligi, četvrti u Firenci, također na Dijamantnoj ligi. U samom je svjetskom vrhu u bacanju kugle, a već je ove sezone poboljšao svoj najbolji rezultat, ujedno i hrvatski rekord koji trenutno iznosi 21.94 metra. S pravom se radujemo dobrim vijestima s memorijala Istvan Gyulai, natjecanje u bacanju kugle na rasporedu je u utorak u 16.50

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Busi 05.07.2021.

    Znao sam ga i ja daleko bacat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare