Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mihaljević: Želim biti prvi Hrvat koji je bacao preko 22 metra!

Mihaljević: Želim biti prvi Hrvat koji je bacao preko 22 metra!

Muška kugla je trenutno najjača atletska disciplina, konkurencija je izuzetno jaka. Mene to motivira, volim kad je natjecanje uzbudljivo i vjerujem u sebe, priča Mihaljević

VIDEO

Najbolji hrvatski atletičar, član splitskog ASK-a Filip Mihaljević u utorak nastavlja zasad odličnu sezonu na otvorenom. Pred njim je nastup na jakom mitingu u Mađarskoj, Memorijalu Istvan Gyulai u Szekesfehervaru. Riječ je o natjecanju iz serije mitinga Continental Tour Gold na kojem Filipa čeka jaka konkurencija u bacanju kugle.

-    Jedva čekam izaći na krug, imao sam stanku od natjecanja gotovo mjesec dana, još tamo od Dijamantne lige u Firenci. Naravno, nisam odmarao, dosta smo radili na tehnici i snazi, najprije u Splitu pa prošlog tjedna u Medulinu. Osjećam se dobro, bitno mi je da me zdravlje služi, s te strane sve je u redu – rekao je Mihaljević.

Miting u Mađarskoj je vrlo jak, na bacalištu kugle Filipa čekaju stari znanci Tom Walsh (Novi Zeland), Tomas Stanek (Češka), Armin Sinančević (Srbija), Konrad Bukowiecki (Poljska)..

-    Muška kugla je trenutno najjača atletska disciplina, konkurencija je izuzetno jaka. Mene to motivira, volim kad je natjecanje uzbudljivo i vjerujem u sebe. Cilj je što prije prebaciti magičnih 22 metra, želim postati prvi Hrvat preko 22 metra. Na svakom natjecanju idem maksimalnom snagom, nema kalkulacija, nema ni straha. Nadam se dobrom natjecanju, a forma se naravno tempira za Olimpijske igre – poručio je hrvatski rekorder u bacanju kugle.

Dosadašnji dio sezone za Filipa je bio vrlo dobar, osvojio je prestižni miting u Ostravi, bio drugi u Dohi na Dijamantnoj ligi, četvrti u Firenci, također na Dijamantnoj ligi. U samom je svjetskom vrhu u bacanju kugle, a već je ove sezone poboljšao svoj najbolji rezultat, ujedno i hrvatski rekord koji trenutno iznosi 21.94 metra. S pravom se radujemo dobrim vijestima s memorijala Istvan Gyulai, natjecanje u bacanju kugle na rasporedu je u utorak u 16.50

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba