To je to što me zanima!

Mijenja trenere kao stare čarape: Kruno je 16. žrtva

Možda nećete mene gledati još tri sezone, ali zato ćete sigurno gledati Krunu, pričao je Mamić malo prije Badnjaka. Sad će tog istog trenera smijeniti
Vidi originalni članak

Krunoslav Jurčić bit će nova žrtva Mamićevih čistki, i to šesnaesta. Kao i njegovi prethodnici, i Jurčić je Mamiću na početku bio genijalan, na završetku će ispasti diletant i neznalica.
- Možda nećete mene gledati još tri sezone, ali Krunu ćete sigurno jer što se mene tiče, Kruno nikad neće biti smijenjen - govorio je Mamić malo prije Badnjaka.
No u to nitko ne vjeruje. Ćiro Blažević osvojio je naslov prvaka i otišao, isti scenarij Mamić je primjenjivao i na Kužeu, Ivankoviću, Gračanu... Jedino ga je preduhitrio Zvonimir Soldo. Osvojivši dvostruku krunu prije dvije godine, sam je odlučio otići.
- Jedva čekam da završi ova sezona iz noćnih mora - rekao je Mamić nakon što je Jurčić izgubio Kup.
Bio je to još jedan u nizu stresova, koji su Mamića otjerali u Rogašku Slatinu na rehabilitaciju. Iz Slovenije je s bratom Zoranom razgovarao o tome tko će “modre” povesti prema Ligi prvaka. Spominjao se Niko Kovač, no najveći kandidat je Nikola Jurčević. Mamići će Jurčiću dopustiti da osvoji naslov prvaka, ali susret protiv Karlovca u Maksimiru, 13. svibnja, bit će mu posljednji na Dinamovoj klupi. Mamić je Jurčevića već zvao prošle godine. Dugo se Jurčević tad lomio, vagao, no zahvalio se Zdravku i Zoranu te ostao u reprezentativnom stožeru. Ovaj put ne ramišlja tako. Spreman je preuzeti momčad i pokušati izboriti Ligu prvaka, Mamićev sveti cilj, koji mu još niti jedan trener nije ostvario.
- Kako se nosim s kalkulacijama o novom treneru? Nikako. Ne čitam novine. Malo mi je to sve smiješno. Znam da sam dosadan i da želite da me bace jer niste naviknuti da trener ovdje bude dulje od godinu - rekao je Krunoslav Jurčić.
Ili doista vjeruje da je njegov posao siguran, da Dinamo igra sjajno, ili odlično glumi. Dinamove sportske dionice na europskoj burzi ne stoje dobro. Ovakvom igrom neće “modri” ni u Europsku ligu. Zapravo, dionice im stoje “odlično”. Otprilike koliko i Jurčićeve u Mamićevoj “banci”.

SVI MAMIĆEVI TRENERI
Marijan Vlak (studeni '99. - studeni '00.), Hrvoje Braović (studeni '00. - travanj '01.), Ilija Lončarević (travanj '01. - travanj '02.), Marijan Vlak (travanj '02. - svibanj '02.), Ćiro Blažević (svibanj '02. - lipanj '03.), Nikola Jurčević (lipanj '03. - kolovoz '04.), Đuro Bago (kolovoz '04.), Nenad Gračan (kolovoz '04 - studeni '04.), Ilija Lončarević (studeni '04. - ožujak '05.), Zvjezdan Cvetković (ožujak '05. - svibanj '05.), Josip Kuže (svibanj '05. - studeni '06.), Branko Ivanković (studeni '06. - siječanj '08.), Zvonimir Soldo (siječanj '08. - svibanj '08.), Branko Ivanković (svibanj '08. - studeni '08.), Marijan Vlak (studeni '08. - ožujak '09.), Kruno Jurčić (ožujak '09. - svibanj '10.?), Nikola Jurčević (dolazi u svibnju '10.?)

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Sanja_C 24.04.2010.

    Kruno je ko i Maminjo,svi su krivi za poraze osim njih.Zahvaljujem Bogu da odlazi ne mogu mu wise gledat buljave oci kao da kenja...A ustvari je samo i kenjao!

  • user_39492 24.04.2010.

    onome tko preuzme klupu dinama,a uz to u paketu ide sviranje pod mamićevom dirigentskom palicom...e tome treba automatski staviti srednje ime glupan...

  • Nizozemac 24.04.2010.

    Dovedite Vlaka,Kuzea ,Ciru ili Ivankovica a ovo drugo su sve Amateri sto vam je

Komentiraj...
Vidi sve komentare