To je to što me zanima!

Mikica u polufinalu: Ma, nitko se ne može boriti ovako kao ja

Nevjerojatna Mikica igra tenis života i samo je na jednu pobjedu od ulaska u TOP 20! U polufinalu Charlestona čeka je Latvijka Jelena Ostapenko, koja ju je dobila ove godine u Aucklandu
Vidi originalni članak

Mirjana Lučić-Baroni prvi put u karijeri igrat će u polufinalu WTA turnira u američkom Charlestonu, gdje je u noći s petka na subotu u četvrtfinalu svladala Amerikanku Shelby Rogers (WTA-52.)  6-7 (7), 6-1, 6-1! Nevjerojatna Mikica igra tenis života i samo je na jednu pobjedu od ulaska u TOP 20 najboljih igračica svijeta.

Unatoč teškim, vjetrovitim uvjetima i gubitku prvog seta, 35-godišnja hrvatska veteranka nastavila je pobjednički niz u Charlestonu i po drugi put ove sezone pokazala 11 godina mlađoj suparnici da je u ovom trenutku bolja igračica, nakon što ju je prvi put pobijedila prije dva mjeseca na turniru u Acapulcu.

Mogla je Mirjana do pobjede i u dva seta da je uspjela iskoristiti set-loptu sa servisom kod 6-5 u 'tie-breaku' prvog seta. Međutim, Amerikanka je odigrala sjajan retern, a četiri poena poslije, nakon 67 minuta borbe, osvojila set u kojem je dvaput imala 'break' viška (3-2, 4-3) i propustila set-loptu kad je servirala prvi vodstvu 5-4.

Mikica: Radije protiv lava po normalnom vremenu, nego ovo

Rogers je osvojila i prvi gem drugog seta, došla do 15-30 na servisu Lučić-Baroni, kad je uslijedio uraganski preokret najbolje hrvatske tenisačice.

Mirjana je prvo nanizala šest gemova za osvajanje drugog seta, ali se nije na tome zaustavila. Osvojila je i prvih pet gemova trećeg seta, prije nego što je Rogers, konačno, ponovno uspjela osvojiti jedan gem.

Bio je to samo gem utjehe za 24-godišnju Amerikanku iz Charlestona, jer je samo dvije minute poslije Mirjana Lučić-Baroni bez problema odservirala za konačnih 6-7 (7), 6-1, 6-1.

Druga dva seta potrajala su tri minute kraće nego što je trebalo Rogers za osvajanje prve dionice meča.

- Radije bih da sam igrala protiv razjarenog lava po normalnom vremenu nego u ovako teškim, vjetrovitim uvjetima. Ponosna sam na sebe, što sam u takvim uvjetima uspjela dobiti dva meča zaredom - izjavila je Mirjana Lučić-Baroni nakon meča.

- Morate biti ponosni na Shelby. Ona vas doista odlično predstavlja. Pred njom je svjetla teniska sadašnjost i budućnost - pohvalila je svoju suparnicu Mirjana te objasnila kako je došlo do velikog preokreta.

- Znala sam da se moram nastaviti boriti, jer nitko se ne može boriti kao što ja mogu.

Ostapenko i evo je u finalu

Lučić-Baroni će u subotnjem polufinalu igrati protiv  Latvijke Jelene Ostapenko koja je pobijedila Caroline Wozniacki u dva seta. Uspije li nastaviti svoj pobjednički niz, Mirjana će postati druga hrvatska tenisačica koja se probila do finala velikog turnira na zelenoj zemlji u Charlestonu, gdje se 2002. na impresivnu listu pobjednica upisala Iva Majoli.

U drugom polufinalu sastat će se 29-godišnja Njemica Laura Siegemund i 19-godišnja Ruskinja Darija Kasatkina.

WTA Charleston - četvrtfinale

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV/11) - Shelby Rogers (SAD) 6-7 (7), 6-1, 6-1

Laura Siegemund (Njem) - Anastasija Sevastova (Lat/8) 6-2, 6-4

Darija Kasatkina (Rus) - Irina Begu (Rum) 6-4, 6-1

Jelena Ostapenko - Caroline Wozniacki 6-2, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dubioza123 08.04.2017.

    Tako treba

  • arhex 08.04.2017.

    ako bi se gledal trenutačni ranking, ona bi trebala biti favorit za osvajanje, nadam se da će to i uspjeti :)

  • bubasinter 08.04.2017.

    Kazu igra tenis zivota. Dodje serena i pomete 6.0 6.1.

Komentiraj...
Vidi sve komentare