To je to što me zanima!

Milan Badelj: Astma mi kod napora ne stvara probleme

Dinamo je potrošio milijune eura na Čileance i Argentince. Ima osam stranaca, ali Rijeku ne bi pobijedio da nije bilo dečka iz Gajnica
Vidi originalni članak

Ponoć je davno prošla. Negdje u Gajnicama jedan dečko vrtio se u krevetu mrtav-umoran. Adrenalin ga je još držao budnim. Koji sat ranije zabio je prvi gol za svoj Dinamo. I to kakav gol...
- Uh, nisam nikako mogao zaspati - pričao je jutro nakon prve velike partije nasmijani Milan Badelj.
Za njega nakon te nedjelje više ništa neće biti isto. Jedan gol za Dinamo ljudima je sasvim dovoljan. U kvartu je sad faca broj jedan, tapšat će ga po ramenima i častiti pićem, “komadi” će ga gledati kao da je David Beckham, a na “transfermarktu” će ubrzo vrijediti puno više nego sada (sto tisuća eura).
Sve mu se posložilo i sad još samo treba ostati na zemlji. Muči ga tek jedan ozbiljan problem - ima astmu i pumpica je negdje pri ruci.
- S tim živim od rođenja. Ne stvara mi probleme kod velikih napora, to je više bronhitis koji se javlja u svibnju zbog alergija. Nemam baš problema s tim - rekao je Badelj.
Nastavi li ovako, dobije li uistinu “utakmicu protiv astme”, brzo će Maksimir preboljeti odlazak Modrića. I oni koji su tu da bi vrijeđali Hrgovića ubrzo bi mogli dolaziti iz drugog razloga - vidjeti kako igra taj dečko iz Gajnica.

MARIĆ TRAMVAJEM, BADELJ VLAKOM
Krajem devedesetih godina Maksimir je imao neobičnog heroja: Silvio Marić u to vrijeme je bio najvoljeniji Dinamov igrač, zarađivao je već jako dobro, ali na treninge je ipak dolazio - tramvajem?! Milan Badelj novi je Silvio Marić, samo što ne dolazi tramvajem - on nema Mercedes, Audi ili neki bijesni džip, nego svakog jutra do Maksimira putuje vlakom iz Gajnica!

POZNATI SPORTAŠI S ASTMOM:
Paul Scholes (nogomet), Isiah Thomas (košarka), Dennis Rodman (košarka), Mark Spitz (plivanje), J. Joyner-Kersee (atletika), Paula Radcliffe (atletika)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_24105 28.07.2008.

    SKROMNOST JE VRLINA, A MILAN JE IGRAČINA...

Komentiraj...
Vidi sve komentare