To je to što me zanima!

Milan se vraća na stare staze slave: Stižu tri velika pojačanja

Novi vlasnici odlučili su upumpati novac. Dogovoren je sjajan stoper Matteo Musacchio (26) iz Villarreala, Atalanta je pustila otkriće ove sezone Francka Kessieja, a stiže i bek Ricardo Rodriguez
Vidi originalni članak

Milan je nakon više od 30 godina promijenio vlasnika. Silvio Berlusconi otišao je u prošlost, a u slavni milanski klub došle su nove snage. Kineski konzorcij "Rossoneri Sport Investment Lux" predvođen Yonghong Lijem odrješito je odlučio upumpati hrpu novca u klub kako bi talijanskom gigantu vratio nekadašnju slavu.

Kostur je već tu. Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli, Davide Calabria, Giacomo Bonaventura, Manuel Locatelli, Suso, ako se otkupi Gerard Deulofeu, Riccardo Montolivo i Ignazio Abate čine skup nogometaša koji su zacementirali svoje mjestu u gradu mode. Svi ostali su na prodaju.

Potrošeno 50 milijuna eura

Trener Vincenzo Montella zaradio je ugled, povjerenje i poštovanje novog klupskog vodstva i iduće sezone će kormilariti milanskom krstaricom. A na raspolaganju će imati nešto jaču momčad nego ove sezone. Imajući u vidu da će svi biti godinu stariji i, isto tako, godinu uigraniji, Milan bi iduće sezone mogao loviti povratak među elitu.

Novi vlasnici to su odlučili napraviti s nekoliko pojačanja. Dogovoren je sjajan stoper Matteo Musacchio (26) iz Villarreala za 18 milijuna eura, Atalanta je pustila svojeg najboljeg veznjaka i otkriće ove sezone Francka Kessieja (20) za 28 milijuna eura, a iz Wolfsburga je danas dogovoren lijevi bek Ricardo Rodriguez za 15 milijuna plus tri milijuna bonusa. Čeka se početak prijelaznog roka da transferi postanu službeni.

To znači samo jedno - Mattia De Sciglio prijeći će u Juventus i tako okončati angažman u Milanu koji ga je stvorio. Jer mladi talijanski bek je dijete Milanove nogometne škole. Isto tako, Carlos Bacca bi trebao otići i otvoriti vrata sjajnom mladom talijanskom napadaču...

(Ne)moguća misija - Belotti u napadu

Tu nije kraj Milanovom pohodu na vrh. Predsjednik Berlusconi godinama je inzistirao na klasnom napadaču. A u njegovoj eri Milan ih je imao nekoliko. Od Marca Van Bastena, Georgea Weaha, Bobe Vierija do Filippa Inzaghija, Andrija Ševčenka, Zlatana Ibrahimovića ili Ronalda. Čak je i Pierre-Emerick Aubameyang bio u Milanu. Doduše, dok je bio klinac i dok se još nije etablirao kao nogometaš.

Sada je vrijeme za novu ikonu čiji dres će nositi klinci, a odrasli zazivati njegovo ime. Riječ je o napadaču Torina Andrei Belottiju, koji je zadnje dvije (pogotovo ovu sezonu) udrzmao 'čizmu' i stavio svoje ime visoko na listu europskih skaut službi.

Predsjednik Torina Urbano Cairo postavio je cijenu od 100 milijuna eura jer zna da u svojim redovima ima dragulja. No, kako to obično biva, vrlo vjerojatno će pristati i na manje. Spominje se cijena od 60 milijuna eura plus jedan od Milanovih nogometaša. Moguće je da se radi o Andrei Poliju ili Juraju Kucki.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • acmm90 17.05.2017.

    Navijam za MIlan otkako znam za sebe i ne sviđaju mi se nešto ovi kinezi, ne zna za ostale ali meni ne daju neka nadu da će to na dobro izaći ... A što se tiče pojačanja isto ne vjerujem dok ih ne vidim uslikane u Milanovom dresu . A što se tiče ovih što ostaju volio bih pitati ovog novinara je li on ikada pratio Milan ?!?! Montolivo i Abate ?!?! Nešto kao Antolić i Pivarić ...

  • ACM_1899 17.05.2017.

    Dobra pojačanja za vrlo dobru cijenu. Još se mora dovesti napadač,lijevo krilo i još jedan veznjak. S tim da De Sciglio i Bacca vjerovatno odlaze,tako da će i prisjest par milijuna.

  • PT 17.05.2017.

    Haha, da Poli ili Kucka plus novac(a ta dva ne vrijede 10 mil zajedno)...nema ništa od Belottija, realno Milan tih 100 milijuna nema, oni ga misle pridobiti na račun toga šta je njihov navijač, realno put engleske je vrlo izgledan...od ova tri igrača jedino Kessie je dobar, Rodriguez je bio dobar prije a sada koma kao i 80% Wolfsburga, a Musacchio solidan igrač i ništa više...ti njihovi kinezi su nešto slično kao i Interov Thohir, puno lažnih obećanja i mazanja očiju, tek dolaskom respektabilne i ultrabogate Suning grupe se krenulo konkretno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare