To je to što me zanima!

Milan u problemu uoči Dinama: Otpala mu čak petorica igrača

Za razliku od utakmice istih klubova na San Siru, ovaj put talijanski prvak nema prvog golmana, desnog beka i čovjeka koji mu je zabio u toj utakmici
Vidi originalni članak

AC Milan dolazi u Maksimir u nezavidnoj formi (tri poraza u zadnjih sedam utakmica) i posljednji je na ljestvici skupine E Lige prvaka, a u prilog mu ne ide ni situacija s ozlijeđenima i suspendiranima.

POGLEDAJTE VIDEO: DINAMO VS. MILAN - TKO ĆE POBIJEDITI?

Engleski stoper Fikayo Tomori (24) ne putuje na utakmicu protiv Dinama jer je u posljednjoj europskoj utakmici protiv Chelseaja na San Siru (poraz 2-0) isključen već u 18. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo remizirao na Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od ranije je, pak, izvan stroja švedski napadač Zlatan Ibrahimović (41) koji bi se od ozljede koljena trebao oporaviti početkom iduće godine.

Trener "rossonera" Stefano Pioli (57) ne može računati ni na prvog golmana Mikea Maignana (27) koji je ozlijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u rujnu i vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumunj Ciprian Tătărușanu (36).

No nije to jedini važan igrač Milana koji će dulje morati pauzirati. Ova je godina izgubljena i za desnog beka Davidea Calabriju (25). Talijanu je stradala zadnja loža u pobjedi nad Empolijem 1. listopada (3-1), a na istoj utakmici puknuo je intraartikularni ligament koljena Belgijcu Alexisu Saelemaekersu (23), koji je "modrima" zabio na San Siru. I on će u pogon tek početkom iduće godine.

Pioli je zbog svega morao kemijati pa je francuski bek Pierre Kalulu (22) postao stoper, francuski lijevi bek Theo Hernandez (25) središnji veznjak, a Portugalac Rafael Leão (23) promijenio je sve pozicije u napadu.

U konkurenciji za utakmicu na Maksimiru bit će i bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić (29) koji je startao u pobjedi protiv Monze za vikend, a ove sezone u osam nastupa ima tri gola i dvije asistencije. Nije bio u konkurenciji za prvu utakmicu protiv Dinama zbog ozljede leđa.

Inače, momčad "rossonera" neće trenirati u Zagrebu dan uoči utakmice, već je to odradila u kampu u Milanellu u ponedjeljak ujutro, a večer će iskoristiti tek za šetnju glavnim maksimirskim terenom. Očekuje se dolazak 1313 njihovih navijača na južnu tribinu rasprodanog stadiona.

Očekivane postave Dinama i Milana:

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Grdelin1 24.10.2022.

    Ha ha,glupa novinarska spodoba je promjenila tekst.Nakon što su ga svi posrali jer je u članku kao igrača Milana spomenuo da igra Kessie,koji je u Barceloni.Koja budaletina plaća toga debila?

  • Masna bojleri i nalijoni GmbH Böblingen_443 24.10.2022.

    Ae,poceli izgovori za poraz. Nije nan bilo petorice...🤣🤣🤣🤣

  • 03041 24.10.2022.

    NE moraju se brinuti Dinamo će igrati na X i kad počne gubit krenuti u napad. Dvica je sigurna ali je mali koeficjent

Komentiraj...
Vidi sve komentare