To je to što me zanima!

Mini 'vatreni' nemaju pravo na kiks: Gdje gledati susret protiv Češke u kvalifikacijama za Euro

Svaka pobjeda važna, a važan je i dojam. Sebi smo podigli samopouzdanje, a na Češku stavili pritisak. Taktičkih iznenađenja neće biti, naša je forma na visokoj razini, rekao je Tomislav Rukavina...
Vidi originalni članak

Na krilima velike pobjede i nevjerojatne predstave protiv Grčke, mini 'vatreni' će danas tražiti novu pobjedu u 6. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i približavanje samom vrhu.

Nakon prve četiri utakmice situacija nije bila dobra za naše mlade reprezentativce. Pobijedili su tek Litvu i San Marino, a kod kuće izgubili od Škotske i Češke (1-2) i to nakon što su vodili u obje utakmice. Bilo je jasno da su naši mladići puno kvalitetniji, ali nešto je falilo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

A to što je falilo vidjeli smo u nevjerojatnoj pobjedi nad Grčkom (5-0). Hrvatska U-21 je od početka krenuli furiozno, poveli u 46. sekundi, a već u 26. minuti utakmica je bila gotova. Imali smo velikih 4-0.

Točno takva utakmica trebala je našim reprezentativcima da podignu samopouzdanje jer su i sami svjesni da kvalitetu i talent imaju, no trebalo je samo probiti tu blokadu i strah. Ta pobjeda protiv Grčke bila je možda i presudni trenutak za naše mladiće koji više nemaju pravo na kiks. Pobjeda protiv Češke im treba pod svaku cijenu. Ako kojim slučajem izgubimo, situacija će biti užasno teška. Praktički nemoguća.

- Svaka pobjeda važna, a važan je i dojam. Sebi smo podigli samopouzdanje, a na Češku stavili pritisak. Taktičkih iznenađenja neće biti, naša je forma na visokoj razini, i bude li mentalna priprema kao i protiv Grčke, problema ne bi trebalo biti. Češku poštujemo, prvi su u skupini i pobijedili su nas na našem terenu, no vjerujem da je kvaliteta na našoj strani. Budu li igrači imali povjerenja jedni u druge, te u vlastite sposobnosti, utakmica bi trebala ići u željenom smjeru - rekao je Tomislav Rukavina koji će i u ovom susretu mijenjati izbornika Igora Bišćana koji je bio pozitivan na koronu te se nalazi u samoizolaciji. Osim Rukavine, tu će biti i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Susret u Češkim Budejovicama počinje od 18 sati, a prijenos možete pratiti na HNTV-u.

Česi su do sada ostavili najbolji dojam u ovim kvalifikacijama, a imaju četiri pobjede i dva remija nakon šest kola što im je donijelo 14 bodova i prvo mjesto. Imaju bod više od druge Grčke te pet više od nas, no uz utakmicu manje. Tu razliku možemo smanjiti već danas. 

- Grčku smo zasluženo pobijedili, no treba nam pobjeda i protiv Češke te ćemo i u taj susret ući maksimalno ozbiljno. Nemamo više prava na kiks želimo li izboriti plasman na Europsko prvenstvo - rekao je mladi stoper Atalante Boško Šutalo.

Bit će to težak susret, ali tako se isto pričalo i za Grke pa svi znamo kako je završilo. A nadamo se da ćemo od 18 sati gledati isti epilog.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • arow 07.09.2020.

    Treba postiti tekmu na Hrt kako su igrali protiv Grka

  • kaj te briga 07.09.2020.

    a da pobjeda nad grckom nije slucajac? rano poveli pa se grci raspali. vidjet cemo danas

  • arow 07.09.2020.

    Teska utakmica jer je onaj panjina od bivseg trenera sve zeznuo Ali ako Dalic bude pametan bar cetvorica bi mogla u a tim Od toga cak dva beka Moro sigurno

Komentiraj...
Vidi sve komentare