To je to što me zanima!

Mini Vatreni po EP: Generacija 1998. ne propušta završnice...

IDEMO U GRUZIJU Bili smo na svim završnicama velikih natjecanja dosad, želimo nastaviti niz, kaže Nikola Moro, koji danas predvodi Hrvatsku U-19 protiv Turske u kvalifikacijama
Vidi originalni članak

Mi u svakom slučaju trebamo pobjedu, ništa drugo nam ne igra u dvoboju s Turskom. Od prve minute ići ćemo maksimalno. Moramo odraditi svoj dio posla pa tek onda vidjeti što se događa u dvoboju Portugala i Poljske, kaže Nikola Moro.

S hrvatskom U-19 reprezentacijom danas u 17 sati pokušat će doći do Europskog prvenstva uz pomoć - matematike. Odgovarala bi nam dva remija u te dvije utakmice, kao i poraz Portugala, no u tom slučaju nama bi trebala pobjeda.

- Uvjeren sam da Poljska može dobiti Portugal. Poljaci su i protiv nas pokazali da žele igrati nogomet, da se vole nadigravati. Mi smo protiv njih vrlo rano poveli i kvalitetno držali obranu, ali vjerujem da Poljaci mogu naštetiti ambicijama Portugala - rekao je Nikola Moro.

Iako je situacija prilično komplicirana, Dinamova veznjaka nitko ne može razuvjeriti da smo najbolji u skupini, da imamo najviše šanse za prolazak.

- Apsolutno! Svi imamo jednak broj bodova, sve će se reprezentacije zadnjeg dana ‘bacati na glavu’. Tako i Poljska, koja definitivno može iznenaditi Porutgal. Ali opet, mi se moramo bazirati na svoju utakmicu, biti koncentrirani na dvoboj s Turskom. Siguran sam da smo najbolji u skupini, malo nas je šokirao poraz od Portugala, ali brzo se pokazalo koliko vrijedimo. Neka tako bude i posljednjeg dana natjecanja u skupini - poželio je Nikola.

Kapetan reprezentacije je Josip Brekalo, on je “prva violina”. Uz njega su u napadu Karlo Majić i Davor Lovren, u defenzivi Borna Sosa, Vinko Soldo i Branimir Kalaica, u sredini i najmlađi debitant u povijesti A reprezentacije Luka Ivanušec (18). Izbornik Ferdo Milin ima opasnu “artiljeriju” na raspolaganju.

- Dosad je ova moja generacija, dečki rođeni 1998. i kasnije, bila na svim velikim natjecanjima. Svi ćemo se do zadnjeg trenutka grčevito boriti da se taj niz ne prekine, da se plasiramo i u Gruziju. Ako ne odemo na taj završni turnir, bit ćemo vrlo žalosni, ali taj neuspjeh sigurno nećemo doživjeti kao veliku tragediju - kaže Moro.

Portugal i Poljska, odnosno Hrvatska i Turska, igrat će u istom terminu.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Karlo Butić Butigol 28.03.2017.

    Zna li netko neki stream ili kanal gdje ce biti prijenos ove utakmice?

  • vladek941 28.03.2017.

    I ozbiljno nema prijenosa na nijednoj televiziji?

  • maestro2 28.03.2017.

    U opisu Moro predvodi mlade vatrene u teksu, najbolji igrac Josip Brekalo koji je ujedno i kapetan, ne znam hocu li vidjeti clanak bez nekog lapsusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare