Obavijesti

Sport

Komentari 11

Mini Vatreni po EP: Generacija 1998. ne propušta završnice...

Mini Vatreni po EP: Generacija 1998. ne propušta završnice...
1

IDEMO U GRUZIJU Bili smo na svim završnicama velikih natjecanja dosad, želimo nastaviti niz, kaže Nikola Moro, koji danas predvodi Hrvatsku U-19 protiv Turske u kvalifikacijama

VIDEO

Mi u svakom slučaju trebamo pobjedu, ništa drugo nam ne igra u dvoboju s Turskom. Od prve minute ići ćemo maksimalno. Moramo odraditi svoj dio posla pa tek onda vidjeti što se događa u dvoboju Portugala i Poljske, kaže Nikola Moro.

S hrvatskom U-19 reprezentacijom danas u 17 sati pokušat će doći do Europskog prvenstva uz pomoć - matematike. Odgovarala bi nam dva remija u te dvije utakmice, kao i poraz Portugala, no u tom slučaju nama bi trebala pobjeda.

- Uvjeren sam da Poljska može dobiti Portugal. Poljaci su i protiv nas pokazali da žele igrati nogomet, da se vole nadigravati. Mi smo protiv njih vrlo rano poveli i kvalitetno držali obranu, ali vjerujem da Poljaci mogu naštetiti ambicijama Portugala - rekao je Nikola Moro.

Iako je situacija prilično komplicirana, Dinamova veznjaka nitko ne može razuvjeriti da smo najbolji u skupini, da imamo najviše šanse za prolazak.

- Apsolutno! Svi imamo jednak broj bodova, sve će se reprezentacije zadnjeg dana ‘bacati na glavu’. Tako i Poljska, koja definitivno može iznenaditi Porutgal. Ali opet, mi se moramo bazirati na svoju utakmicu, biti koncentrirani na dvoboj s Turskom. Siguran sam da smo najbolji u skupini, malo nas je šokirao poraz od Portugala, ali brzo se pokazalo koliko vrijedimo. Neka tako bude i posljednjeg dana natjecanja u skupini - poželio je Nikola.

Kapetan reprezentacije je Josip Brekalo, on je “prva violina”. Uz njega su u napadu Karlo Majić i Davor Lovren, u defenzivi Borna Sosa, Vinko Soldo i Branimir Kalaica, u sredini i najmlađi debitant u povijesti A reprezentacije Luka Ivanušec (18). Izbornik Ferdo Milin ima opasnu “artiljeriju” na raspolaganju.

- Dosad je ova moja generacija, dečki rođeni 1998. i kasnije, bila na svim velikim natjecanjima. Svi ćemo se do zadnjeg trenutka grčevito boriti da se taj niz ne prekine, da se plasiramo i u Gruziju. Ako ne odemo na taj završni turnir, bit ćemo vrlo žalosni, ali taj neuspjeh sigurno nećemo doživjeti kao veliku tragediju - kaže Moro.

Portugal i Poljska, odnosno Hrvatska i Turska, igrat će u istom terminu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao