To je to što me zanima!

Šok za 'mini vatrene'! Rumunji ih deklasirali na otvaranju Eura

Mlada reprezentacija Hrvatske izgubila je od Rumunjske (1-4) u prvoj utakmici na Euru. Prvi smo gol dobili iz penala nakon intervencije VAR-a i nedugo zatim izgubili Brekala, dok je Sosa poklonio treći gol Rumunjima
Vidi originalni članak

U susretu 1. kola C skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu, mlada hrvatska reprezentacija je izgubila od Rumunjske sa 1-4 i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na olimpijske igre u Tokiju 2020.

Golove za Rumunjsku zabili su George Puscas (11-11m), Ianis Hagi (14), Tudor Baluta (66) i Adrian Petre (90+2), dok je pogodak za hrvatsku reprezentaciju zabio Nikola Vlašić (18).

Mlada hrvatska reprezentacija je nakon 15 godina ponovo stigla do europskog U-21 prvenstva. U dosadašnja dva pokušaja nije prošla skupinu, no ovoga puta hrvatska vrsta je stigla na EP s velikim ambicijama. Glavni cilj naše mlade vrste je plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što nije uspjelo niti jednoj nogometnoj generaciji, a vizu za Japan automatski donosi polufinale.

Izgleda da će ta viza biti sve dalje jer naši mladi reprezentativci nisu pokazali na startu Europskog prvenstva. Dva rana gola šokirala su 'mini vatrene' koji u tim trenutcima, ali nažalost i većinu utakmice nisu izgledali kao momčad. Rumunjska je dobro koristila sve rupe u našim mladim redovima, a spas prvog poluvremena bio je Nikola Vlašić koji je odlično reagirao nakon što je Jakoliš ukrao loptu i zabio za 2-1. 

KOMENTAR Nažalost, Olimpijske igre će za naše mlade očito biti samo san

U nastavku su trebali ići po izjednačenje, ali na terenu je to bilo sve samo ne lov na zaostatak. Još su rezerviranije ušli naši reprezentativci i na kraju je Posavec još dva puta morao vaditi loptu iz svoje mreže. Gračan je malo kasnio s izmjenama te je naši mladi reprezentativci nisu uspjeli ni ozbiljnije zaprijetiti Raduu na golu Rumunjske. Valja istaknuti samo šut Murića nakon slobodnog udarca u 87. minuti koji je rumunjski golman odbio u aut.

KAKO SU IGRALI? Benković i Katić kao da nisu igrali zajedno ni na treningu...

Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska i Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum. U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati u Ceseni sastaju se Francuska i Engleska.

Mladi hrvatski nogometaši će u 2. kolu 21. lipnja odmjeriti snage protiv Francuske, a u susretu posljednjeg kola u skupini, 24. lipnja igrat će protiv Engleske.

Plasman u polufinale, koje osigurava vizu za olimpijske igre u Tokiju 2022. godine, osigurat će pobjednici skupina, te najbolje drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine.

Idi na 24sata

Komentari 309

  • dektiva3 19.06.2019.

    Ne mogu se sjetit gračana kao trenera,jel ikad što osvojio sa svojim klubom(repkom),koje taj lik reference ima i tko ga forsira...

  • TamnaZvijezda 19.06.2019.

    Za ovo je kriv "HNS". Potjerali su "nepristrane", i doveli "podobnog beskičmenjaka". Navijač koji, osim svoga kluba, navija i za reprezentaciju, ne može ostati nepristran.

  • ivanpavelic1 19.06.2019.

    Nije to sok,to je realnost HR nogometa.Jadni smo kakve nasljednike imamo poslije srebrene generacije iz Rusije

Komentiraj...
Vidi sve komentare