Obavijesti

Sport

Komentari 40

Benković i Katić kao da nisu igrali zajedno ni na treningu...

Benković i Katić kao da nisu igrali zajedno ni na treningu...
1

Hrvatska reprezentacija do 21 godine deklasirana je na startu Europskog prvenstva od Rumunjske (4-1), a potpuno su podbacili glavni aduti poput Halilovića i Šunjića. Dečki u obrani posebna su priča...

VIDEO

U susretu 1. kola C skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu, mlada hrvatska reprezentacija je izgubila od Rumunjske 4-1 i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Nažalost, Olimpijske igre će za naše mlade očito biti samo san
Nažalost, Olimpijske igre će za naše mlade očito biti samo san

Pokretanje videa...

00:51

Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako su igrali?

Hrvatska, 4-2-3-1

Josip Posavec (5) - Mogao je bolje reagirati kod drugog gola kada je zaplivao u prazno. Obranio je nekoliko prilika rumunjskim napadačima, ali teško je pričati o dobroj utakmici kad primiš četiri komada.

Filip Uremović (5) - Vidjelo se da ovaj stoper nije desni bek. Trudio se, išao naprijed, ali štekalo je s ubačajima i u suradnji sa suigračima. Andrei Ivan prolazio ga je kako je htio.

Filip Benković (5) - Atipično loša utakmica za inače pouzdanog braniča Celtica. Nije se još uigrao s Katićem i to se vidjelo. Sudarali su se na gotovo svakom obrambenom i napadačkom prekidu. Da stvar bude gora, nespretno je skrivio penal koji nas je gurnuo u ponor.

Nikola Katić (5) - Isijavao je nesigurnošću. Kao da si on i Benković ne vjeruju. U nekoliko su navrata stajali previsoko pa su nam Rumunji ulazili iza leđa.

Vlašić je nakratko vratio nadu, nije mogao sam s Rumunjima...
Vlašić je nakratko vratio nadu, nije mogao sam s Rumunjima...

Borna Sosa (5) - Vidjelo se da mu je u minuloj sezoni nedostajalo minuta. Grubo je pogriješio kod trećeg gola Rumunja naivno im predavši loptu u noge. 

Nikola Moro (5) - Dinamov veznjak nekoliko je puta povukao prema naprijed, vidjelo se da igra s puno motiva, ali kao da je nekako bio potrošen i prazan. 

Ivan Šunjić (5) - Odigrao je utakmicu ispod visokog standarda na koji nas je navikao. 

Nikola Vlašić (6,5) - Živa napast bio je naš Niksi za obranu Rumunjske. Zabio je krasan gol baš u svom stilu, nezadrživo je poput brzog vlaka prošao kroz sredinu i kirurški precizno pogodio. Kontuzija gležnja daleko je iza njega i Nikola je u top formi došao na Europsko U-21 prvenstvo. Bit će važan adut i u ostalim utakmicama. 

Dobili smo jeftine golove: Loše reakcije obrane su bile skupe...
Dobili smo jeftine golove: Loše reakcije obrane su bile skupe...

Alen Halilović (5) - Jedan od najiskusnijih hrvatskih igrača pompozno je najavljivao nastup Hrvatske na Euru, ali na terenu se baš i nije iskazao. Grizao je, išao na svaku loptu, ali driblinzi nisu prolazili. 

Josip Brekalo (-) - Izašao je već u 14. minuti zbog problema s bedrenim mišićem.

Marin Jakoliš (5) - Nije bio dobar u kombinatorici, a nije čak ni ozbiljnije zaprijetio Raduu. Možda u idućim utakmicama treba probati Kulenovića.

Domagoj Bradarić (5) - Igrao je od 14. minute, ali nije se posebno iskazao na krilnoj poziciji. Upao je u oko tek jedan efektan dribling kada je protivniku gurnuo kroz noge.

Luka Ivanušec (6) - Ušao je u 68. minuti i igri Hrvatske dao pozitivan impuls. Bio je okomit, nekoliko je puta zaprijetio, izborio i jedan slobodnjak u opasnoj zoni. Gračan bi mu trebao dati veću minutažu u nastavku turnira.

Robert Murić (6) - Ušao je u 77. minuti. Rastrčan, agresivan i okomit, a opasno je tukao i iz slobodnjaka, ali Radu je to skinuo. 

Trener: Nenad Gračan (5) - Nije to bilo dobro. Baš je težak udarac na startu turnira primiti četiri komada od nominalno najslabije reprezentacije u skupini. Ipak, jedno je papir, a drugo su stvari na terenu što su Gračanovim izabranicima Rumunji zorno pokazali. 

Rumunjska, 4-2-3-1

Ionut Radu (6) - Pacerski je primio gol od Vlašića, ali se već u idućoj akciji iskupio i obranio mu vrhunsku šansu koja nas je mogla vratiti u egal. 

Cristian Manea (6,5) - Očekivali smo da će nam napraviti puno više problema prema naprijed, ali bio je pomalo samozatajan. Nisu njegovi ubačaji pronalazili suigrače. Posao u obrani odradio je i više nego korektno.

Šok za 'mini vatrene'! Rumunji ih deklasirali na otvaranju Eura
Šok za 'mini vatrene'! Rumunji ih deklasirali na otvaranju Eura

Ionut Nedelcearu (6,5) - Lopta pored njega može proći, ali igrač ne. 'Peglao' je po nogama svaki put, ali nikad preko granice, baš je profesionalno odradio posao.

Alexandru Pascanu (6,5) - Branič Leicestera zaustavio je hitrog Marina Jakoliša i osvojio gotovo sve zračne duele na prekidima.

Florin Stefan (6) - Probleme mu je na početku stvarao Brekalo, a kasnije je dobro neutralizirao Halilovića. Ipak, nije previše išao prema naprijed.

Tudor Baluta (7) - Igrač engleskog Brightona potpuno je gospodario sredinom terena, a kako li je samo zabio treći gol Rumunja. Čak 191 centimetar visoki veznjak pokazao je zavidnu kontrolu lopte nakon što je istu prethodno oduzeo Sosi, lažnjakom je u prazno poslao Benkovića pa krasno pogodio u bliži kut.

Alexandru Cicaldau (6,5) - 'Rumunjski Modrić' sjajno se nadopunjavao s Balutom, odigrao je dojmljivo i za njega ćemo još čuti.

Dennis Man (6,5) - Upozoravali su svi na ovog vižljastog momka, ali nije previše odskakao. Sjajan je bio u rumunjskoj tranziciji, kao i cijela momčad.

Ianis Hagi (7) - Sin Maradone s Karpata ovom je utakmicom naznačio potencijal za veće klubove od Viitorula. Sada u Fiorentini sigurno razbijaju glavu jer će Hagija nakon ovog prvenstva vjerojatno oblijetati brojni klupski emisari. Hagi nam je zabio gol, iz slobodnjaka zatresao prečku, prolazio kako je htio, a manu mu možemo naći tek u proigravanjima, krivac je za primljeni gol Rumunja. Nedostaje mu malo mirnoće da bude baš vrhunski igrač.

Euro 2020 Qualifier - Group F -  Malta v Romania

Andrei Ivan (7) - Očekivao se u sastavu Florinel Coman, ali lijevo krilo bečkog Rapida dobilo je prednost. Ivan je bio nezadrživ za naše branič, pokazao je zavidan repertoar driblinga, a samo ga je nepreciznost u završnici koštala da i sam ne zabije gol.

George Puscas (7) - Uh, kako nas je namučio ovaj robusni napadač Palerma. Tražio je dubinu, bio pokretljiv, a imao je nekoliko opasnih pokušaja. Sjajnu predstavu začinio je golom iz penala.

Florinel Coman (-) - Ušao u 72. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Darius Olaru (-) - Ušao u 84. minuti. Igrao premalo za ocjenu.

Adrian Petre (7) - Džoker s klupe odradio je svoje. Ušao u 88., a već par minuta kasnije zabio nam četvrti gol i zabio posljednji čavao u lijes. 

Trener: Mirel Radoi (7) - Dobro je pripremio svoje igrače za Hrvatsku. Njegovi veznjaci osvojili su bitku na sredini terena, a uvođenjem Ivana na krilo poduplao je slabiju lijevu stranu na kojoj je ordinirao Stefan. Žrtvovao je ofenzivni doprinos Comana kojem je priliku dao tek u završnici. Tko mu može prigovoriti kad ima rezultat?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića