To je to što me zanima!

Ministarstvo turizma i sporta će za sportske događaje u 2023. izdvojiti više od 4,6 mil. eura

Osim sredstava koja će biti dodijeljena putem natječaja, izravno će sa 2,6 milijuna eura biti sufinancirana još četiri velika sportska natjecanja
Vidi originalni članak

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) raspisao je Natječaj za sufinanciranje velikih sportskih manifestacija u 2023. u ukupnoj vrijednosti od 2.061.418 eura, a prijave se mogu predati do 22. travnja ove godine.

"Cilj ovog natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i promidžba sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodne sportske promocije naše zemlje", stoji u službenom priopćenju MINTS-a.

- Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke kako na sam sustav sporta kroz promociju njegovih vrijednosti, tako i na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. Ova je Vlada višestruko povećala ulaganja u sve segmente sporta te je u posljednjih pet godina iz Državnog proračuna sufinancirano više od 90 sportskih događaja sa 17,5 milijuna eura - izjavila je u priopćenju ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

U priopćenju je navedeno da će ukupna izdvajanja iz Državnog proračuna u 2023. za velike sportske manifestacije u Hrvatskoj bit će veća od 4,6 milijuna eura. Naime, osim sredstava koja će biti dodijeljena putem natječaja, izravno će sa 2,6 milijuna eura biti sufinancirana još četiri velika sportska natjecanja: utrka Svjetskog prvenstva u reliju (WRC Croatia Rally), biciklistička utrka Cro Race te europska prvenstava u hrvanju i kajak-kanu maratonu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • domagoj264 23.03.2023.

    Nije loša ova ministrica

Komentiraj...
Vidi sve komentare