To je to što me zanima!

Miočić doveo prvaka Bellatora za povijesni meč s Cormierom

Iz Stipinog tima angažirali su trenutnog prvaka poluteške kategorije Bellatora, druge najjače svjetske MMA promocije, i nekadašnjeg UFC borca Ryana Badera. Veliko MMA ime stiglo je u Stipin kamp
Vidi originalni članak

Nešto više od mjesec dana ostalo je do najveće borbe koju teškaški svijet trenutno može pružiti. Stipe Miočić pokorio je cijelu diviziju pa je UFC potegnuo iz svih mogućih raspoloživih oružja i organizirao mu okršaj s prvakom poluteške kategorije Danielom Cormierom na UFC-u 226 sedmog srpnja.

Više je razloga zašto je ovo jedna od najvećih teškaških borbi u povijesti. Miočić je srušio rekord po broju obrana naslova zaredom u UFC-u, a sada ga može povećati na četiri. Također, Daniel Cormier ovom pobjedom može postati jedini čovjek u povijesti elitnih MMA promocija koji je istovremeno držao titulu u poluteškoj i teškoj kategoriji.

Doduše, ako DC osvoji pojas teške kategorije momentalno će onaj u poluteškoj postati upražnjen, organizirat će se borba za titulu vjerojatno prvog i drugog izazivača, ali pisat će se da je držao dva pojasa u isto vrijeme.

Ugovor je takav da je samo Miočićev pojas ulog, odnosno da će u slučaju njegove pobjede prvaku Cormieru ostati njegov u kategoriji do 93 kilograma.

Cormier olimpijac

Daniel Cormier neporažen je kao teškaš. Prije nego se spustio u polutešku bio je prvak Strikeforcea, a pobjeđivao je teškaše poput Bigfoota Silve, Josha Barnetta, Franka Mira, Roya Nelsona...

Krase ga neiscrpna energija, veliko srce i kardio, a iako ponekad djeluje nezgrapno neka vas to ne zavara. DC je iznimno opasan i u stojci i u parteru, iznimno je discipliniran, iskusan i tvrd stoga će se Miočić morati dobro pripremiti.

Svjestan je toga i on, svjesni su toga i njegovi treneri, koje nije promijenio otkad je ušao u MMA svijet. To je još jedna od zanimljivosti vezana za Stipu budući da borci u praksi često mijenjaju trenere. No, ne i Stipe. Ima isti tim ljudi oko sebe godinama.

I kao takvi, igraju veliku ulogu u proučavanju Stipinih protivnika. Tako su procijenili da je za Cormiera potrebno dodatno izbrusiti hrvanje, iako je Stipino hrvanje na vrlo visokoj razini i vjerojatno bolje od DC-evog, jer ne treba zaboraviti da je Cormier dva puta predstavljao SAD na Olimpijskim igrama.

Stipe doveo prvaka

Iz Stipinog tima tako su angažirali trenutnog prvaka poluteške kategorije Bellatora, druge najjače svjetske MMA promocije, i nekadašnjeg UFC borca Ryana Badera. Veliko MMA ime stiglo je u Stipin kamp, a trenutno sigurno predstavlja jednu od boljih opcija za sparing u pripremi za veliki okršaj.

Ništa protiv nema ni sam Bader, koji trenutno nastupa na teškaškom turniru Bellatora i može postati prvi čovjek koji će držati pojaseve poluteške i teške kategorije neke elitne MMA promocije, a koji će mu na kraju ostati, za razliku od Cormiera.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NikDubrovnik_1 04.06.2018.

    Reci da Stipe ima bolje hrvanje od Cormiera je presmiješno.

  • playfreak 04.06.2018.

    Ne znam dal ste primijetili kako Stipe cudno trci.. kao da propada ili da ce past svaki cas..

  • ROBA68 04.06.2018.

    Što bi rekli Gadan i Opasan ovaj HRVAT,borba neče niti malo biti naivna ali vjerujem u Stipu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare