Obavijesti

Sport

Komentari 13

Miočić doveo prvaka Bellatora za povijesni meč s Cormierom

Miočić doveo prvaka Bellatora za povijesni meč s Cormierom
1

Iz Stipinog tima angažirali su trenutnog prvaka poluteške kategorije Bellatora, druge najjače svjetske MMA promocije, i nekadašnjeg UFC borca Ryana Badera. Veliko MMA ime stiglo je u Stipin kamp

VIDEO

Nešto više od mjesec dana ostalo je do najveće borbe koju teškaški svijet trenutno može pružiti. Stipe Miočić pokorio je cijelu diviziju pa je UFC potegnuo iz svih mogućih raspoloživih oružja i organizirao mu okršaj s prvakom poluteške kategorije Danielom Cormierom na UFC-u 226 sedmog srpnja.

Više je razloga zašto je ovo jedna od najvećih teškaških borbi u povijesti. Miočić je srušio rekord po broju obrana naslova zaredom u UFC-u, a sada ga može povećati na četiri. Također, Daniel Cormier ovom pobjedom može postati jedini čovjek u povijesti elitnih MMA promocija koji je istovremeno držao titulu u poluteškoj i teškoj kategoriji.

Doduše, ako DC osvoji pojas teške kategorije momentalno će onaj u poluteškoj postati upražnjen, organizirat će se borba za titulu vjerojatno prvog i drugog izazivača, ali pisat će se da je držao dva pojasa u isto vrijeme.

Ugovor je takav da je samo Miočićev pojas ulog, odnosno da će u slučaju njegove pobjede prvaku Cormieru ostati njegov u kategoriji do 93 kilograma.

Cormier olimpijac

Daniel Cormier neporažen je kao teškaš. Prije nego se spustio u polutešku bio je prvak Strikeforcea, a pobjeđivao je teškaše poput Bigfoota Silve, Josha Barnetta, Franka Mira, Roya Nelsona...

Krase ga neiscrpna energija, veliko srce i kardio, a iako ponekad djeluje nezgrapno neka vas to ne zavara. DC je iznimno opasan i u stojci i u parteru, iznimno je discipliniran, iskusan i tvrd stoga će se Miočić morati dobro pripremiti.

Svjestan je toga i on, svjesni su toga i njegovi treneri, koje nije promijenio otkad je ušao u MMA svijet. To je još jedna od zanimljivosti vezana za Stipu budući da borci u praksi često mijenjaju trenere. No, ne i Stipe. Ima isti tim ljudi oko sebe godinama.

I kao takvi, igraju veliku ulogu u proučavanju Stipinih protivnika. Tako su procijenili da je za Cormiera potrebno dodatno izbrusiti hrvanje, iako je Stipino hrvanje na vrlo visokoj razini i vjerojatno bolje od DC-evog, jer ne treba zaboraviti da je Cormier dva puta predstavljao SAD na Olimpijskim igrama.

Stipe doveo prvaka

Iz Stipinog tima tako su angažirali trenutnog prvaka poluteške kategorije Bellatora, druge najjače svjetske MMA promocije, i nekadašnjeg UFC borca Ryana Badera. Veliko MMA ime stiglo je u Stipin kamp, a trenutno sigurno predstavlja jednu od boljih opcija za sparing u pripremi za veliki okršaj.

Ništa protiv nema ni sam Bader, koji trenutno nastupa na teškaškom turniru Bellatora i može postati prvi čovjek koji će držati pojaseve poluteške i teške kategorije neke elitne MMA promocije, a koji će mu na kraju ostati, za razliku od Cormiera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome