To je to što me zanima!

Spavaš li mirno, Baruto Kaito? Čeka te Mirko, ubojica divova

Iako će mu u subotu s druge strane ringa stajati 180 kilograma teški Estonac Baruto, Mirko Filipović ima dobrih iskustava s takvim borcima. Dobio je svih pet mečeva protiv najtežih
Vidi originalni članak

Nikad se Mirko Filipović u bogatoj karijeri mješovitih borilačkih sportova i kickboksa nije borio s tako teškim čovjekom kao što je Baruto Kaito. Estonac težak 180 kilograma bit će suparnik Cro Copu u polufinalu Rizinova Grand Prixa na Staru godinu.

Zavirili smo u statističke podatke i potražili pet najtežih boraca s kojima se Vinkovčanin borio. Zanimljivo, ostvario je svih pet pobjeda. Krenimo redom...

Shinichi Suzukawa (125 kg)

Već na samom početku borbe na Staru godinu 2012. u Tokiju japanski sumo-hrvač Shinchi Suzukawa zaletio se na Mirka i uvalio mu prst u oko. Bilo je jasno da je bivši kečer i sumo borac zalutao u ring. Već nakon minute morao je tapkati za laganu Mirkovu pobjedu na Silvestrovo.

Ron Waterman (130 kg)

Nakon prvog poraza u karijeri u MMA-u od Minotaura, Mirko je u petoj minuti prve runde Prideova turnira 27 u Osaki svladao veterana UFC-a, Amerikanca Rona Watermana. Nakon što je oborio protivnika na pod, dokrajčio ga je soccer kickom i sudac je morao prekinuti meč.

Bob Sapp (149 kg)

Američka grdosija Bob Sapp pojavila se 2002. u Prideu. Dvaput je prije toga Sapp brutalno nokautirao Ernesta Hoosta u K-1.

- To su bila dva nokauta protiv legende K-1 sporta, toliko brutalna da nitko živ nije htio s njim u ring. Ja sam pristao i nokautirao sam ga - rekao je Mirko o borcu za kojeg je Minotaur rekao da više nikad ne želi s njim u ring.

S Mirkom se Sapp borio te 2002. i loše je prošao. Prvo udarac lijevom nogom u jetru i na kraju nokaut.

Choi Hong-man (150 kg)

Teško je uopće odrediti taktiku za borbu s takvim protivnikom kao što je 218 centimetara visoki Korejac Choi Hong-man. Mirko je odabrao čekanje i svoju je priliku dočekao sredinom prve runde.

Samo koji trenutak nakon što ga je sudac opomenuo zbog udaranja u genitalije, Mirko je low-kickom riješio borbu u kojoj je jednostavno morao pobijediti. Lijeva Cro Copova noga završila je na lijevom Choijevom koljenu i svih tih 218 centimetara složilo se po podu ringa. Sudac u ringu odmah je označio kraj borbe.

Jan Nortje (160 kg)

Bila je to tek treća Mirkova borba u K-1 davne 1999., a za protivnika je imao južnoafričkog diva Jana Nortjea koji je preživio manje od dvije minute. Ispalio je direkt ravno u protivnikovo lice i složio ga na pod.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • moslavina995 30.12.2016.

    Spavaš li mirno Mirko? Neka Filipović pobijedi ali ne zna kada je dosta. Bit će loše kada naiđe na pravoga protivnika. Inače ovo baš i nije sport, to nema puno veze sa sportom. To su gladijatori. Ono u kavezu 100%!

  • biberrr 30.12.2016.

    Baroto je opasniji od velike večine divova,jednostavno zato jer je stručnjak za rušenje protivnika,majstor juda i sumo hrvanja. Pogledajte njegov meč sa Peterom Aertsom koji je bivši K1 prvak,Aerts ga cijeli meč u 3 runde nije uspio tri puta udariti,Baroto ga je bacao desetak puta na pod i uvijek završio na njemu,pa tukao zdravo seljački čekićem.

  • bonecrusher 30.12.2016.

    Mislim da će ovaj put Mirko imati problema sa snom jer ga čekaju 2 King Moa jer je lik 2 puta teži. Treba ga ekspresno dobiti i to prije nego borba ode na pod. Može Mirko, samo treba prakticirat micanje u stranu i iskoristiti Barutovo propadanje u prazno. Pošto se nakon propadanja mora okrenuti - tu ga treba dočekati baraža udaraca u glavu i kad padne - riskirat i skočit na njega dok je ošamućen pa dovršit posao. Izgleda jednostavno ali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare