Obavijesti

Sport

Komentari 92

Spavaš li mirno, Baruto Kaito? Čeka te Mirko, ubojica divova

Spavaš li mirno, Baruto Kaito? Čeka te Mirko, ubojica divova
1

Iako će mu u subotu s druge strane ringa stajati 180 kilograma teški Estonac Baruto, Mirko Filipović ima dobrih iskustava s takvim borcima. Dobio je svih pet mečeva protiv najtežih

VIDEO

Nikad se Mirko Filipović u bogatoj karijeri mješovitih borilačkih sportova i kickboksa nije borio s tako teškim čovjekom kao što je Baruto Kaito. Estonac težak 180 kilograma bit će suparnik Cro Copu u polufinalu Rizinova Grand Prixa na Staru godinu.

Zavirili smo u statističke podatke i potražili pet najtežih boraca s kojima se Vinkovčanin borio. Zanimljivo, ostvario je svih pet pobjeda. Krenimo redom...

Shinichi Suzukawa (125 kg)

Već na samom početku borbe na Staru godinu 2012. u Tokiju japanski sumo-hrvač Shinchi Suzukawa zaletio se na Mirka i uvalio mu prst u oko. Bilo je jasno da je bivši kečer i sumo borac zalutao u ring. Već nakon minute morao je tapkati za laganu Mirkovu pobjedu na Silvestrovo.

Ron Waterman (130 kg)

Nakon prvog poraza u karijeri u MMA-u od Minotaura, Mirko je u petoj minuti prve runde Prideova turnira 27 u Osaki svladao veterana UFC-a, Amerikanca Rona Watermana. Nakon što je oborio protivnika na pod, dokrajčio ga je soccer kickom i sudac je morao prekinuti meč.

Bob Sapp (149 kg)

Američka grdosija Bob Sapp pojavila se 2002. u Prideu. Dvaput je prije toga Sapp brutalno nokautirao Ernesta Hoosta u K-1.

- To su bila dva nokauta protiv legende K-1 sporta, toliko brutalna da nitko živ nije htio s njim u ring. Ja sam pristao i nokautirao sam ga - rekao je Mirko o borcu za kojeg je Minotaur rekao da više nikad ne želi s njim u ring.

S Mirkom se Sapp borio te 2002. i loše je prošao. Prvo udarac lijevom nogom u jetru i na kraju nokaut.

Choi Hong-man (150 kg)

Teško je uopće odrediti taktiku za borbu s takvim protivnikom kao što je 218 centimetara visoki Korejac Choi Hong-man. Mirko je odabrao čekanje i svoju je priliku dočekao sredinom prve runde.

Samo koji trenutak nakon što ga je sudac opomenuo zbog udaranja u genitalije, Mirko je low-kickom riješio borbu u kojoj je jednostavno morao pobijediti. Lijeva Cro Copova noga završila je na lijevom Choijevom koljenu i svih tih 218 centimetara složilo se po podu ringa. Sudac u ringu odmah je označio kraj borbe.

Jan Nortje (160 kg)

Bila je to tek treća Mirkova borba u K-1 davne 1999., a za protivnika je imao južnoafričkog diva Jana Nortjea koji je preživio manje od dvije minute. Ispalio je direkt ravno u protivnikovo lice i složio ga na pod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: GOL! Potpuni šok za Riječane! Šotiček je povećao prednost
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-0: GOL! Potpuni šok za Riječane! Šotiček je povećao prednost

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige