To je to što me zanima!

Mirna Šenjug donijela drugu broncu za Hrvatsku u karateu

U nastupu za broncu 27-godišnja Virovitičanka nadvisila je Malezijku Lee Lee Lim (3-2). U subotu je svjetsku broncu u Srbiji također osvojila Jelena Kovačević
Vidi originalni članak

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u karateu, koje se održava u Beogradu, Hrvatskoj je pripala i druga medalja na natjecanju. Druga bronca.

Broncu, poput Jelene Kovačević (55 kg), osvojila je Mirna Šenjug. U nastupu za broncu 27-godišnja Virovitičanka nadvisila je Malezijku Lee Lee Lim (3-2). Svjetsko prvakinjom postala je Venecuelka Johana Sanchez koja je finale dobila bez borbe jer se, braniteljica naslova, Vijetnamka Hoang Ngan Nguyen ozlijedila na zagrijavanju za ekipni finale, a na koncu nije mogla nastupiti niti u pojedinačnom.

Za Šenjug je ovo šesta medalja na velikim svjetskim natjecanjima. Nakon pet europskih (tri zlata, dvije bronce) stigla je i prva svjetska medalja čime je potvrdila najvišu svjetsku klasu.

- Već sam pomislila da su za mene svjetska prvenstva ukleta jer ovo mi je šesto. I dok sam na prva tri bila premlada, imala sam 17, 19 i 21 godinu, na naredna dva sam imala izuzetno težak ždrijeb. Ovaj put imala sam dobar ždrijeb što sam uspjela i iskorititi - kazala je najtrofejnija naša karatašica. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • juko001 20.11.2010.

    tipični komentari nekoga tko nema pojma o karateu a vjerojatno ni o drugim borilačkim vještinama.. ljepota karatea je upravo u tome da se sportas istrenira do te mjere da je sposoban izvesti udarac da bude precizan i brz i tehnički savršen a da ne ozlijedi preotivnika. to je puno teže nego zamahnuti rukom ili nogom pa svejedno je di udarac zavrsi i kako izgleda..

  • MarkoPolo_3 02.11.2010.

    slazen se

  • user_54938 01.11.2010.

    taj karatej je za mene više taktičko nadmudrivanje nego neki fight sport, poštujem one koji se time bave ali ih nebi trebalo stavljat ispred npr. boraca tajladskog boxa jer je tu tek prava muka i napor. Ako se idemo tuć ajmo se tuć a ne mahat jedan pred drugim, hvala, pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare