To je to što me zanima!

Mirza Džomba: Prekidamo tradiciju u paklu Pamplone

Rukometaši CO Zagreb danas (18 sati) gostuju kod Portland San Antonija, čije boje brane Ivano Balić, Valter Matošević i Davor Dominiković
Vidi originalni članak

Mirza Džomba najbolji je poznavatelj atmosfere u Pamploni. Tamo je igrao u dresu Fotexa i Ciudad Reala, a već na spomen teškoga gostovanja odmahuje glavom.
- Tko nije tamo igrao ne zna što je težak teren. Njih dobiti stvarno je pothvat. Navijači su strašni, atmosfera paklena - kaže Džomba, no ipak ima “recept” za pobjedu:
- Trebali bismo odigrati fenomenalnu utakmicu, da najmanje trojica briljiraju i da golmani budu fantastični. No ni tad ne bismo bili sigurni u povoljan rezultat.
Portland je u najpovoljnijoj situaciji u skupini. U zadnja dva kola igra na svom terenu (Zagreb, Hamburg).
- U Pamplonu smo došli po pobjedu. Naša je prednost to što smo neopterećeni. Već smo napravili više no što smo očekivali - kaže Mirza, kojeg ne brine što Zagreb u Španjolskoj nije slavio 17 godina.
- Možda je došlo vrijeme za prekid te tradicije. Nitko u Portlandu ne može jamčiti da će nas dobiti. Najveći je užitak kad zabiješ a cijela dvorana utihne - uz fakinski je osmijeh dobacio Mirza Džomba.

POBJEDA KAO POKLON KALEBU ZA ROĐENDAN
Jedan od najtežih poraza u Ligi prvaka zagrebaši su doživjeli baš na gostovanju u Pamploni od Portland San Antonija. U listopadu 2005. godine Ivano Balić i društvo pobijedili su čak 31-15. Velikih 16 golova razlike još i danas “zvoni” u glavi kapetana CO Zagreba Zlatka Horvata.
- Nije bilo ugodno. Tad su nas stvarno razbili iako smo ih i tada dobili u Zagrebu (bilo je 24-20) - prisjetio se Zlajo i dodao:
- Nadam se da ćemo danas odigrati pametno i doći u priliku iznenaditi ih. Spremni smo na sve, imamo samopouzdanja i snage.
Poseban će motiv imati i Kaleb, koji danas slavi 35. rođendan.
- Portland je vrhunska ekipa, nije samo Balić taj koji igra. No ako ga zaustavimo, napravili smo pola posla - zaključio je Kaleb.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare