To je to što me zanima!

Mislimo na Zagreb, ali teško je igračima izbiti Dinamo iz glave

Desetkovani smo. Dan uoči utakmice sa Zagrebom ja uopće ne znam kakvu momčad ću imati, rekao je Damir Burić čiji Hajduk u nedjelju (17 sati) dočekuje Zagreb
Vidi originalni članak

More problema pritisnulo je trenera Hajduka Damira Burića, no smisao za humor nije ga napustio. Pola u šali, pola u zbilji, prilikom nabrajanja onih koji su mu u proteklom tjednu nedostajali, nabrojao je i pomoćnog trenera Španjića, trenera golmana Gabrića, masera Sisgorea, menadžera momčadi Mikulandru, glasnogovornika Orlića....

- Bilo je dosta bolesti u stožeru, još uvijek se nismo svi ni kompletirali, a ništa bolje stanje nije ni u momčadi. Opet je težak teren u Zaprešiću ostavio posljedice na igračima, bilo je dosta udaraca, istegnuća, tako da dan uoči utakmice ne znam u kojem ćemo sastavu istrčati, upitni su i Velazquez, Tudor, Šimić... Desetkovani smo, situacija ne izgleda nimalo ružičasto, ali želimo uzeti sva tri boda, da možemo lakše gledati u budućnost - kaže trener Hajduka Damir Burić, koji je najavio i kako će igrati najbolji mogući sastav, bez kalkulacija vezanih uz dva ogleda s Dinamom koji slijede.

- Zagreb nam je jako važan, moramo biti koncentrirani na to, a ne na Dinamo, iako, s obzirom na medije, na okolinu, na sugestije..., teško je igračima izbiti Dinamo iz glave.

Veliko je pitanje i koliko će moći Vlašić i Velez, o kojima ovisi i izgled momčadi. 

- Ja se nadam da će obojica biti fit. Nadam se da će liječnička služba dati zeleno svjetlo, a koliko će moći, vidjet ćemo u razgovoru s njima. Vlašić je i u Zaprešiću mogao, ali je bilo bolje ne riskirati i po onakvom terenu ga uvoditi u igru. Očekuju nas i dvije utakmice kroz tjedan s jakim protivnikom, tako da treba pametno izabrati i dozirati snagu. S naglaskom na pobjedu protiv Zagreba. Moramo pokazati nivo, moramo pokazati da smo bolja momčad. Zagreb je jako neugodan, Boban je uvijek dobar za jedan gol, golman Livaković je tu uvijek dobar, obrana s Kovačevićem i Kolingerom... Zagreb posjeduje kvalitetu i ne smijemo ih podcijeniti, moramo biti konkretni i jedva čekam utakmicu u nedjelju - kaže Burić, koji se ne zamara činjenicom da njegova momčad ne zna za pobjedu već mjesec dana.

- Mene ne interesira statistika, nego prava analiza zašto se dogodilo to što se dogodilo. Ponekad vas od pobjede dijeli 30 sekundi, nekad odluka, koja je na tvojoj strani ili ne, nekad realizacija... Dosta je komponenti, nismo imali ni sreće, ni znanja, ni sposobnosti i nastojat ćemo neke stvari korigirati da ubuduće bude bolje.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • paradiso77 13.03.2016.

    iskreno,zao mi je burica

  • Budni 13.03.2016.

    Samo uzmite kup ,i sve vam je oprošteno!

  • krkan 12.03.2016.

    pa normalno jel im frkica....ali uvjek mogu pobječ ko u Zagrebu prije dvije godine...ako ništa bit če fešta na rivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare