To je to što me zanima!

Mjesec dana nade: Runje golman, muke u napadu...

Da se sutra igra protiv Ukrajine, izbornik Slaven Bilić ne bi dobro spavao. Dio igrača je ozlijeđeno ili ne igra, pa je sreća da imamo još mjesec dana
Vidi originalni članak

Uvijek na spomen Ukrajine Slaven Bilić prvo duboko udahne, a tek potom ponovi, ne baš optimistično:
- Da, to je ključna utakmica. A nismo baš u bajnoj situaciji. Mnogo nam igrača nedostaje, neki ne igraju u svojem klubu. Nije to alibi, samo kažem da je tako. Uostalom, često smo dosad bili u takvom stanju uoči važnih utakmica - kaže izbornik, koji može biti sretan što se utakmica igra tek za mjesec dana. Jer i tad će vjerojatno biti bez Nike Kranjčara, pitanje je koliko će spremni biti Eduardo i Petrić. A pogotovo bi bio “u banani” da je utakmica sutra. Tad Bilić doista ne bi mogao spavati. Teško bi sastavio momčad, pogotovo u napadu.
Na golu bi umjesto Stipe Pletikose, koji je u Spartaku počeo grijati klupu, stajao Vedran Runje. To i nije veći problem, Runje je ipak adekvatna zamjena za Pletikosu. Dvojbe tek počinju...
Zbog ozljede Nike Kranjčara i male Rakitićeve minutaže u Schalkeu, u vezni bi se red mogao preseliti Danijel Pranjić. A to znači pretumbacije u zadnjoj liniji. Bilić bi barem riješio dvojbu Robert Kovač ili Križanac jer bi obojica bili stoperi, a Šimunić bi se vratio na bok, gdje je igrao do 2007.
- Ta je opcija uvijek otvorena, ali skloniji smo da Pranjić igra na lijevom boku. On se dokazao i prva je opcija za to mjesto - stalno ponavlja Bilić. No čini se da će ipak morati premjestiti Pranjića.
Jer bude li on u obrani, u vezni red bi trebao doći Mario Mandžukić. A tko bi onda igrao u napadu? Ostaje jedino Klasnić, no Mandžo i Ola su u najboljoj formi. Ali su i sličan tip igrača.

JURIĆ I VUKOJEVIĆ I DALJE 'NA VAGI'
Mnogi se čude kako je Ivan Jurić odmah postao standardan iako je Bilić poznat kao trener koji poštuje hijerarhiju. Ušao je i odmah je ispred mlađih i reprezentativaca s duljim stažem - Vukojevića, Leke i Pokrivača. No dvojba i dalje postoji. Bilić još nije odlučio hoće li protiv Ukrajine igrati Jurić ili Ogi. Pogotovo uđe li Vukojević u finale Kupa Uefe ili ga čak i osvoji.
JEDINO NOVO IME BIT ĆE SABLIĆ?
Iako je od svih naših golmana jedini branio u Ligi prvaka, Bilić ipak neće za utakmicu s Ukrajinom pozvati Marija Galinovića. Osim, jasno, ako se netko od trojca Pletikosa-Runje-Subašić u zadnji tren ne ozlijedi. Na popisu za tu ključnu utakmicu neće biti novih imena. Jedina bi promjena mogao biti povratak Gorana Sablića, koji se ustalio i u prvoj momčadi kijevskog Dinama. No braniči ionako nisu Bilićev problem, ima ih dovoljno. Bilić bi volio pronaći novo rješenje u napadu. A tu pojačanja nema.
MLADEN PETRIĆ NAJUPITNIJI
Napadač HSV-a najveći je pehist među “kockastima”. Ozlijedi se prije gotovo svake utakmice. Njegov je nastup uvijek upitan. Bilo je tako i u Skoplju i protiv Izraela, Estonije, prije Rumunjske i u Andori. A i na Euru je igrao nedovoljno oporavljen.
SAMO ĆORLUKA NIJE NEDOSTAJAO
Od prve utakmice u Bilićevu mandatu, one u Livornu, Vedran Ćorluka je standardan u reprezentaciji. Jedino on dosad nije propustio nijedan susret, nikad nije bio ni upitan za utakmicu. Ne bi trebao biti ni za Ukrajinu.
OD 'BRDA' NAPADAČA DO MINUSA
Do kraja kvalifikacija za Euro Slaven Bilić u napadu je uvijek imao slatke brige. Primjerice, Ivica Olić u jednom je trenu bio tek peti napadač. No ozlijedili su se Budan i Dudu, pa Petrić, Klasnić je operirao bubrege. I otad je napadu najveći problem i upitnik.
I PROTIV NAS SU BILI OSLABLJENI
U svim ključnim utakmicama zadnjih godina naši su suparnici bili oslabljeni. Šveđanima nije igrao Ibrahimović, Rusima tad odlični Keržakov, Englezima Gerrard... Ukrajincima u prvoj utakmici nije igrao Milevskij, a valjda će, prema tradiciji, i sad biti nekompletni.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • tužni šokac 06.05.2009.

    imam osjećaj da nećemo proći sve ide kontra dudu se neće oporavit kranjčar petrić ostali moraju igrati maksimalno do daske samo zajedno i puno trke mismo onda drugi

  • bodul1911 06.05.2009.

    A što je sa Matom Bilićem. Zašto njega izbornik nikako ne zove u reprezentaciju. Da se danas igra utakmica protiv Ukrajine u napadu bi igra Manđukić koji nema pojma ili još gore, Kalinić, a Bilić koji zabija golove kao lud u španjolskoj prvoj ligi ne bi bija ni na klupi. Isto tako kao zamjena Šimuniću i Pranjiću na lijevom bočnom sad se javlja Hrvoje Čale. Ma kakav čale nezna on loptu pogoditi, a jedan Mato Neretljak kojo je tri godine za redom proglašen najboljim strancem korejske lige nije u krugu reprezentacije. Kladim se da bi Neretljak odigra puno bolje na lijevom bočnom od Čale, i da bi Bilić u napadu odigra puno bolje od Manđukića i Kalinića, zna to dobro i izbornik ali tu su neki viši interesi posrijedi...

  • bosnia_80 06.05.2009.

    hey susjedi, imam prijedlog:) pošto ste trenutno u banani zbog povreda vaših napadača...šta kažete da mi bosanci vama u junu posudimo džeku da se razračunate sa ukrajinom, a vi nama u septembru šimunića za sudar sa turskom, hehe...???

Komentiraj...
Vidi sve komentare