To je to što me zanima!

Mlada Lana Pudar (15) najbolja je europska juniorska plivačica

Mostar nema ni veliki bazen u kojem bi mogla trenirati, a mlada plivačica Lana Pudar (15) samo niže uspjehe. Iako je daleko mlađa od suparnica, pokazuje da su pred njom velike stvari
Vidi originalni članak

Petnaestogodišnja plivačica iz Mostara Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica u Europi, objavio je portal Swimranking nakon što je na netom završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju za Bosnu i Hercegovinu. 

SVJETSKO PRVENSTVO Nakon bronce u novom finalu: Lana Pudar (15) po novo odličje

Po prikupljenim podacima iz Europske plivačke federacije (LEN) i baze rezultata i poretka nacionalnih plivačkih saveza mlada, Mostarka se našla na prvome mjestu juniorki i među među kremom europskog plivanja. Lana Pudar je po tim podacima i najbolja juniorska plivačica Europe na 100 i 200 m delfin, te europska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 m delfin.

U seniorskoj konkurenciji u 2021. godini ima šesto vrijeme na 100m delfin, ali i broncu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin. Ova petnaestogodišnjakinja je na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila brončanu medalju na 200 m delfin. To je ujedno prva medalja koju je ostvario jedan natjecatelj u plivanju za Bosnu i Hercegovinu. 

ČUDESNA LANA IZ MOSTARA Ima 15 godina. Sad je ispisala povijest svoje zemlje. 'Medalja je naša, Bosno i Hercegovino'

Uspjeh kojega je postigla mostarska plivačica utoliko je veći kada se zna da Mostar nema velikog bazena u kojemu bi ona mogla plivati i pripremati za za velike nastupe. Tijekom večeri u Mostaru će se brončanoj sa Svjetskog prvenstva u plivanju upriličiti svečani doček. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nokia8 23.12.2021.

    Vidim da se u fbih raduju njenoj medalji kao da je osvojila zlatnu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare