To je to što me zanima!

Mladi Hrvat sa 17 godina je debitirao za Realove seniore!

Boris Tišma jedan je od samo 13 igrača koji su od 2011. godine iz omladinskog pogona Real Madrida promovirani u seniorsku momčad. A prije njega tim su putem išli Luka Dončić i Willy Hernangomez
Vidi originalni članak

Boris Tišma, 17-godišnji košarkaš iz Zagreba, u nedjelju je debitirao za seniorsku momčad Real Madrida. Mlada nada hrvatske košarke odigrala je 43 sekunde u pobjedi Real Madrida kod posljednjeplasiranog Movistar Estudiantesa, a u tom periodu nije upisao nikakve statističke brojke. Real Madrid je do pobjede stigao na krilima Jordana Mickeya (20 koševa) i Treya Thompkinsa (18 poena), dok je Nico Laprovittola upisao 11 koševa i 10 skokova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Boris Tišma (rođen 20. veljače 2002. godine) je prije pet godina u Real Madrid stigao iz Dubrave, te je jedan od ponajboljih igrača juniorske momčadi kraljevskog kluba. Krilni centar visok 204 centimetara je zaigrao u dresu s brojem 35, a prošle je godine s Real Madridom osvojio juniorsku Euroligu.

Također, Tišma je bio član hrvatske reprezentacije do 16 godina koja je 2018. godine osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Novom Sadu. A Hrvatska je tu u velikom finalu srušila (71-70) i Španjolsku...

- Važna nam je energija koju unose igrači iz podmlatka. A činjenica kako je sada za nas debitirao Boris Tišma govori o jako dobrom radu u našem podmlatku -  izjavio je poslije utakmice Pablo Laso, trener Real Madrida.

Zanimljivo, Laso je od 2011. godine na klupi Reala, a u tom periodu u prvu momčad promovirao je 13 igrača iz omladinskog pogona španjolskog prvaka. Među ostalima i NBA igrače poput Luke Dončića ili Willyja Hernangomeza.

Real Madrid je danas sa 17 pobjeda i tri poraza vodeća momčad španjolske ACB lige, dok posljednjeplasirani Movistar Estudiantes (za koji je u ovoj utakmici Duje Dukan postigao pet poena) ima četiri pobjede i 13 poraza. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 13.01.2020.

    Komšije će reći da je Srbin kao i za Šarića i Popovića 😲

  • čaježivotvengofantažija_ 13.01.2020.

    Miriši mi na Lovru Mazalina

  • Veliki Meštar sviju hulja 13.01.2020.

    mlada košarkaška sekcija Reala je najbolja u Europi, za razliku od nogometne koja samo kupuje gotovi proizvod... ako Tišma bude upola dobar kao Dončić, imamo novog dobrog igrača za budućnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare