To je to što me zanima!

Mladi Hajduk okončao crni niz, slavljem ispratio Zagreb iz lige

Posljednje kolo MAXtv Prve lige bilo je slavljeničko za Hajduk i Rijeku koji su svladali Zagreb u gostima 3-2 odnosno Istru 1961 kod kuće 2-0 i tako se oprostili od nogometnih terena
Vidi originalni članak

Hajduk je pobjedom okončao sezonu MAXtv Prve lige. Na gostovanju kod Zagreba u kišnim uvjetima Kranjčevićeve ulice "bili" su slavili 3-2 i tako prekinuli neugodan niz od tri poraza u domaćem nogometnom prvenstvu.

Vrlo mladi sastav splitskog kluba, bez 16 prvotimaca i s mahom golobradim momcima, poveo je u 29. minuti golom Tome Bašića. Rođenom Zagrepčaninu bio je to prvijenac u HNL-u u četvrtom nastupu otkako je prošle godine stigao iz Rudeša.

Ako su "pjesnici" imali kakvu nadu u pozitivan rezultat nakon toga, definitivno ju je ubio Stjepan Stubičan crvenim kartonom sedam minuta poslije. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Fran Tudor povisio je vodstvo Hajduka na 2-0.

Unatoč lijepoj prednosti gostiju, utakmica nije bila riješena jer je Lovro Medić u 58. minuti smanjio zaostatak domaćih. Tudor je u 70. minuti, ovaj put iz penala, zabio svoj drugi gol na utakmici za 3-1, a konačan rezultat, također s bijele točke, postavio je Medić šest minuta poslije.

U drugoj utakmici 36. kola Prve lige od 17 sati, regionalnom istarsko-kvarnerskom derbiju Rijeka je pobijedila Istru 1961 2-0 golovima Marka Vešovića iz 32. te Josipa Brezovca iz 52. minute.

Već je otprije poznato kako Rijeka kao drugoplasirani klub ljestvice ide u treće pretkolo Europske lige, Hajduk će kao trećeplasirani krenuti od drugog, a Istra 1961 će razigravati za ostanak u elitnom razredu sa Šibenikom ili Cibalijom nakon što drugoligaši sljedećeg vikenda zaključe svoje prvenstvo. Tamo će sljedeće sezone po drugi put u svojoj povijesti zaigrati Zagreb.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Zagreb - Hajduk 2-3 (Medić 58', 76' (pen.) / Bašić 29', Tudor 45+1', 70' (pen.))
  • Rijeka - Istra 1961 2-0 (Vešović 32', Brezovec 52')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 57

  • Josip Joe Milovich 15.05.2016.

    Hvala bogu da je ovo mučenje od sezone završilo. Dogodine treba generalka.

  • 15.05.2016.

    Koji naslov,"slavljem okončali".Dragi novinarčiću,koji je trebao biti povod slavlju.Vidim da odgovaraš na komentare,pa te još jednom pitam koji je povod slavlju Hajduka

  • LOLNeki 14.05.2016.

    Jao, Medić im utrpo dva komada, to mu je vjerojatno prvi put u životu. Hajduk završava sezonu pobjedom i sa puno samopouzdanja ulazi u sljedeću sezonu gdje će se opet boriti za naslov, naravno samo prva 3-4 kola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare