To je to što me zanima!

Mladi Hrvati i Srbi u Poreču remizirali u odličnoj utakmici

U kvalifikacijama za Euro čeka nas i Njemačka koja je moćna i možda bih ju nazvao favoritom, ali mi smo Hrvatska, a protiv Hrvatske favorita nema' rekao je izbornik naše U-19 repezentacije Ivan Gudelj
Vidi originalni članak

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije danas su na stadionu 'Veli Jože' u Poreču odigrale prvu od dvije pripremne utakmice za euro-kvalifikacije koje i naše i Srbe čekaju sredinom ožujka. Prva: bez golova, 0:0.

Oslabljeni, ali odlični

Zbog ne posebno naklonjenog termina oba izbornika, Ivan Gudelj i Nenad Sakić, susreli su se brojnim izostancima. I jednima i drugima nedostajalo je 7-8 inače standardnih reprezentativaca.

U prekrasno, sunčano zimsko poslijepodne, pred 300-tinjak gledatelja na stadionu porečkog trećeligaša Jadrana, igrao se dobar, dinamičan nogomet, a naši su posebno čvrsto djelovali u obrani.

Od šansi, izdvojiti valja Vuškovićev udarac glavom u 19. minuti (nakon kornera) vratar Gordić jedva je izvadio loptu iz donjeg lijevog kuta te projektil Ivana Krekovića iz 59. minute koji je otišao malo preko gostujuće grede.

'Protiv Hrvatske nema favorita'

Naš izbornik Ivan Gudelj bio je zadovoljan današnjem remijem:

- Drago mi je da smo mogli isprobati veći broj igrača. Za dva dana bit će dosta novih i nadam se da ćemo biti zadovoljni kao nakon današnje utakmice u kojoj smo u obrani bili onakvi kakvi i trebamo biti. U kvalifikacijama nas, među ostalima, čeka Njemačka koja je moćna i možda bih ju nazvao favoritom, ali mi smo Hrvatska, a protiv Hrvatske favorita nema. Posebno znajući da ćemo igrati pred svojom publikom - rekao je Gudelj.

Srpska U-19 reprezentacija u Poreču je na mini-pripremama:

- Prezadovoljni smo uvjetima za rad i treninge te atmosferom i gostoljubivošću kojima smo okruženi u hotelu i gradu. Utakmica je bila dobra. Korektna, ali sa jakom natjecateljskom notom unatoč brojnim izostancima s obje strane - rekao je izbornik Srbije, Nenad Sakić.

Za dva dana 'repriza'

Hrvatska će svoje kvalifikacije, od 20.-26. ožujka igrati u Dugopolju i Sinju, a temelji plasmana mladih Vatrenih na ovogodišnji Euro udaraju se u istarskoj idili. Rezultat nije primaran, Njemačka je najteži protivnik i favorit, ali... Kada je Hrvatska u pitanju, i još pred domaćom publikom... U ožujku je - sve moguće.

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije preksutra će, također u Poreču, ali - na travnjaku hotelskog kompleksa Plava Laguna, odigrati još jednu pripremnu utakmicu i to - u prijepodnevnom terminu: s početkom od 11 sati.

Hrvatska-Srbija 0:0

Hrvatska U-19: Pandur, Tomašković, Čolina, Bulat, Šutalo, Vušković, Kreković, Bušnja, Rešetar, Blagaić, Šego. Izbornik: I.Gudelj.
Srbija U-19: Gordić, Janković, Jakovljević, Zvekanov, Kamenović, Ilić, Lukić, Gavrić, Milovanović, Nešković, Jeličić. Izbornik: N.Sakić.
Poreč Stadion 'Veli Jože'. Gledatelja 250. Sudac: M.Linić (Rijeka).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • medenii 12.02.2019.

    samo jedno pitanje...gdje su se dokazali izbornici mladih reprezentacija koji godinama mijenjaju selekcije uz kratke pauze poput Grnje, Gudelja Gracana itd? nisam bas upucen u taj dio nasih reprezentacija pa ako netko zna molio bih da mi odgovori?

Komentiraj...
Vidi sve komentare